sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Haaveilua

Sain kivan haasteen Omamaamansikka-blogin Johannalta. Se kuuluu näin:

"Kerro (ilman materiaalisyyllisyyttä), mitkä viisi tavaraa ostaisit, jos sinulla olisi kaikki maailman rahat. Tämän jälkeen haasta viisi muuta bloggaajaa."

Rupesin hartaasti miettimään ja tällaisiin aisioihin päädyin (eihän nämä ole ihan konkreettisia tavaroita, mutta menköön näin):



1. Rempattaisiin tämä meidän koti hetimiten uuteen vanhaan kuosiinsa. Kaikki tehtäisiin tietenkin vanhaa kunnioittaen, niin kuin nytkin teemme.



2. Pihalle tulisi pihasauna, sellainen vanhan talon tyyliin sopiva hirsinen sauna.



3. Pellolle pari hevosta ja lampaita.



4. Viinitila Etelä Ranskasta olisi kiva... Sillä olisi tietenkin oma hoitajansa, eihän me ymmärretä -vielä- mitään viinirypäleiden viljelystä.


5. Ja kaiken tämän ylläpitämiseksi pitäisi olla hyvin tuottoisa osakesalkku, vai mitä?!

Ja haasteen saa tällä kertaa mukaansa:

Sussi, hänellä kun loppuu sopivasti kohta materiaton tammikuu... sekä
Katja, Arvilan talon emäntä

Kaikki kuvat on netistä, toivottavasti kukaan ei pahastu...

perjantai 27. tammikuuta 2012

Sama sävy, eri väri


Nyt, kun olen saanut maalattua kahteen kertaan ruokailuhuoneen ja valaistus pikkuhiljaa rupeaa paranemaan, niin meille on pistänyt silmään tuo keittiön seinän väri. Molemmat seinät on maalattu Uulan maaleilla, keittiön seinät pellavaöljymaalilla ja ruokailuhuoneen seinät intolla, ja molemmissa on käytetty samaa sävyä, Uulan värikartan Poutaa. Värin pitäisi olla harmahtavan valkoinen, niin kuin ruokailuhuoneen seinässä (kuvassa siis oikealla) eikä kellertävä, niin kuin keittiössä (kuvassa vasemmalla). Lisäksi keittiön seinissä näkyy kaikki oksan paikat valkoisina... Tuli mieleen, että onkohan tuo pellavaöljymaali jotenkin härskiintynyt?!
Huomatkaa muuten oven pielissä listat :) Ja tänään käytiin hakemassa kattolistat, vau!


Tyttö kävi eilen ratsastamassa, itse en pääse vielä pariin viikkoon, sain tyytyä vain rapsutelemaan heppoja aidan takaa.


Joki ei ole muuten antanut vielä periksi talvelle. Tällä viikolla olikin tämän talven kylmin päivä tähän asti, -18 asteessa taisi mittari käydä.

Aurinkoista viikonloppua!

tiistai 24. tammikuuta 2012

Ulkoilua


Ostin Prismasta viikonlopuksi tulppaaneita piristykseksi pöydälle ja tosiaan vain viikonlopun ne kestivätkin. Höh, kukat heti kuivivat ja rypistyivät, vaikka kaikki tein ihan taiteen sääntöjen mukaan...



Olen jo pystynyt hieman ulkoilemaankin, siis tepastelemaan pihalla (samalla kun Isäntä on uuden rattorin kimpussa), vielä ei lenkille lähdetä. Tämä meidän nuorimmainen koira tykkää työntää päänsä lumeen, vähän niin kuin jänis pensaaseen :)


Ja sitten turpa lumessa ihmetellään...

Mukavaa viikkoa kaikille!

torstai 19. tammikuuta 2012

Sairaslomalla


Ensimmäisenä pitää esitellä ruokailuhuoneen uusi panelikaappi.Taas yksi huone alkaa olla listoja vaille valmis. Milloinhan nekin saa laitettua tai edes hommattua... Huoh...

Eilen tosiaan olin pohjelihaksen kireyden takia leikkauksessa. Oikean puolen pohjelihaksen sisäsyrjälle tehtiin viilto ja sieltä ronkittiin jotenkin sitä kireyttä pois, leikkaus tehtiin nukutuksessa. Eilen menin kymmeneksi OYSiin ja kuudelta illalla olin kotona. Nyt pystyn jotenkuten kävelemään ja on minulla kepit apuna -ja vahva kipulääkitys, yöllä pitää pitää lastaa jalassa. Vielähän tuo vetää välillä aika heikoksi olon. Kuukauden päivät olen sairaslomalla. Ja sitten rupeamme ihmettelemään vasenta jalkaa...


Ja tässä on meidän Isännän ylpeys :) Kauan haaveilemansa rattori. Nyt hoituu lumihommat tuosta vain, lunta vain odotellessa...

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Eristystä ja siemeniä


Eilen tehtiin halpaa eristystyötä koko talolle. Lunta tuli perjantaita vasten yöllä toistakymmentä senttiä, joten lunta on.


Perjantaina saapui siementilauskin. Voi miten suloiselle näyttää nuo orvokit... Äidille on menossa nuo samettiruusut, kolmea eri laatua,  hän on erikoistunut niiden kasvattamiseen.


Astereita kokeilin eka kerran viime kesänä ja ne onnistui hyvin. Niitä nyt heti sitten kaksi pussia...


Ja kosmoskukat on minun suosikkini. Noita kerrottuja kokeilen nyt eka kerran.

Hyvää sunnuntaita kaikille ja mukavaa alkavaa viikkoa!

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Lunta vaan


Meillä on lunta jo ihan riittävästi vaikka sitä tulee kyllä koko ajan lisää. Topi-herra ainakin nauttii siitä kera lasten.





Eihän tämä lumimäärä vedä vertoja viime ja toissa talvelle mutta koko ajan sitä tulee hiljalleen lisää. Jos tätä vauhtia mennään, kohta on :) On ollut muuten niin "lämmintä", että kellarissa tulppaanit jo nousevat! Nyt puiden tekoon, että saadaan pirtti lämpimäksi...

Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

perjantai 6. tammikuuta 2012

Kevät mielessä


Ensimmäinen siementilaus Korpikangas siemen-fröltä on tehty. Tuoksuhernettä, illakkoa, kosmoskukkaa, astereita ja äidille samettikukan siemeniä. Onhan se päiväkin pidentynyt jo puoli tuntia :) Sormet rupesi ihan syyhyämään, kun siemenkuvasto tuli.
Minulla on Oulujoen taimistolta varauksessa Rosa 'Wasagaming' tälle kevättä. Varasin sen jo toissa vuonna, viime kesälle en ennättänyt saada sitä, mutta sieltä lupailtiin, että tänä keväänä olen jo listan kärjessä.


Kotipuutarha lehdestä tuli tarjous ja ajattelin kokeilla sitä. Minulle on oikeastaan aina tullut Viherpiha, mutta onhan se välillä kiva kokeilla muutakin.


Tämä tyyny on ainut ostos alemyynneistä ja tämäkään ei ollut alennuksessa :) No, Tokmannilla tyynyllä ei ollut hintaa kuin 11,90 eur...

Hyvää loppiaista!

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vuoden viimeinen ja ensimmäinen päivä





Nämä kuvat siis vuoden 2011 viimeiseltä päivältä.




Nämä kuvat taas vuoden 2012 ensimmäiseltä päivältä. Nakkasin kuusen heti aamutuimaan kartanolle, se oli tuossa eka kuvassa tuolin paikalla. Pari päivää olemme paneloineet ja maalanneet ruokailuhuonetta. Nyt se on listoja ja komeron ovea vaille valmis. Pääsi panelit loppumaat harmittavasti.

Huomenna taas työt odottavat ja arki alkaa minulla. Lapsilla loma jatkuu vielä ensi viikon.

Hyvää Uutta Vuotta vielä kaikille!