sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Alkuja


Eilen kuikistelin sitä talon nurkalla olevaa isoa kukkapenkkiä, minkä viime kesänä tein, ja sieltähän näkyi pilkottavan jonkun sipulikukan alkuja! Ei kyllä hajuakaan mitä sieltä nousee...


No joo, lunta on kyllä vielä, tuo kukkapenkin kulma on niin lämpöinen ja suojainen. Mutta nuo alut antaa toivoa kevään tulosta.




lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen


Lammashan kuuluu pääsiäiseen, niin pääsimme torstaina näkemään kavereilla ihan juuri syntyneet kartitsat. Yksi oli niin tuore tapaus, ettei ollut vielä päässyt jaloilleen. Voi suloisuus! Kuva on vain ikävä kyllä huono, näppäsin kiireessä kännykällä kuvan.


Meillä vietettiin eilen tylleröisen 12 v. kaverisynttäreitä. Tänään tytöllä on se virallinen päivä... Pääsiäistä meillä ei mitenkään erityisesti yleensä vietetä, monesti on tosiaan sattunut tytön juhlat samaan aikaan.


Kellarista esiin kaivetut tulppaanit kukkivat nyt komeasti. Voi kun tuo lumi sulaisi pian!

Jouduin ottamaan vähäksi aikaa anonyymeiltä kommentointimahdollisuuden pois, kun nuo kylän pikkupojat innostuivat kommentoimaan...

Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!



keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Nakuilua

Topi

Manu

Pakko panna kuvat, kun meidän pojat kävi parturissa eilen. Tuosta sivupalkissa löytyy kuvat millaisia olivat ennen parturointia. Topista tuli snautserin näköinen ja Manulta löytyy pilkkuja kuin dalmatialaiselta :) Nakuja ovat nyt vähän aikaa. 


Onhan meillä ruokailuhuoneen kattoon ilmestyneet hirretkin. Väleihin sitten tulee valkoinen paneeli. Ei ole oikein viitsinyt laittaa edes kaikkia kamoja oikeille paikoilleen, kun remppaa on vielä tulossa. Huoks...


Kaktus ilahduttaa ihanalla kukinnallaan ja tämä on se kaktus, joka ei ollut ulkona kesällä.



torstai 21. maaliskuuta 2013

Vaaleanpunaista


Nyt on keväistä väriä, vaaleanpunainen kipsi ja siniset kepit mintunvihreällä maustettuna :) Kyllä tämä kipsi on kuitenkin mukavampi siihen laskettelumonoon verrattuna. Tällä siis mennään seuraavat kolme viikkoa eteenpäin ja sitten saa toivottavasti kipsin ja kepit nakata pois.


Soihtuköynnöksen kaunista kukkaa vähän lähempää kuvattuna.

Meillä tenavat lähtivät tänään laskettelemaan päiväksi Ukkohallaan koulun kanssa, onneksi näyttää tulevan mukava ilmakin.




perjantai 15. maaliskuuta 2013

Perjantai


Laitoin ystävältä saadun tulppaanikimpun vielä hetkeksi ulos kaunistamaan lumista terassia.


Tämän ihanan soihtuköynnöksen sain työkavereilta. Siihen kuuluu myös kaunis keramiikka-amppeliruukku, minun täytyy viikonlopun aikana istuttaa se siihen.


Maanantaina kävin tikkien poistossa ja kipsin vaihdossa. Tai siis kipsi olisi pitänyt vaihtaa... OYSissa oli ollut joko haavan niittauskone rikki tai taitamaton käyttäjä. Niitit olivat jääneet liian löysälle, niin osa haavoista oli jäänyt auki. Ja pois ottaminen oli kohtuullisen työlästä ja kävi aikasen kipeää. Niitä oli kohtalaisen paljon vielä... Nyt on sitten "laskettelumono" n. 1,5 viikkoa (haavojen huuhtelun takia) ja sitten taas kipsataan, jos haavat ovat parantuneet. Mulla on niin huono pää, että isäntä saa hoitaa tuon huuhtelupuolen. Minusta ei olisi hoitsuksi...

Hyvää viikonloppua!


lauantai 9. maaliskuuta 2013

Äiti-Tyttö-ilta


Tytön kaunis kampaus 

Eilen kävimme tyttären kanssa meidän kylän nuorisotoimen järjestämässä Äiti-Tyttö-illassa. Ohjelmassa oli kynsien laittamista, kampauksia yms. tyttömäisiä juttuja. Ilta oli hyvä idea ja mukava juttu, mutta osallistujia ei ollut kuin me ja eräs toinen äiti 1/2-vuotiaan tyttärensä kanssa. Harmi...


Tänään katsoin vihdoin ja viimein Herttuatar-elokuvan, olen sen tallentanut joskus tätä sairaslomaa silmällä pitäen. Elokuva perustuu Devonshiren herttuattaren elämään. Elokuvasta jäi aika surullinen mieli, kyllä tasa-arvo on toisaan enemmänkin kuin hyvä juttu. Mutta elokuva oli mielenkiintoinen ja perustuu tositapahtumiin, se panee miettimään.


Lunta on taas ihan riittämiin, sitä tuli viikolla taas ihan kiitettävästi...

Talo on nyt siivottu lattiasta kattoon. Täytyy sanoa, että L&T:n vahinkosaneerauksen porukka teki hyvää työtä. Nyt on taas mukava vähän huokaista.

Jalasta taas sen verran, että kyllä kysyy hermoja noiden keppien kanssa... Ei kahvikuppia edes saa kannettua pöytään, aina joutuu jotakin pyytämään. Maanantaina on tikkien poisto ja kipsin vaihto, vielä sen jälkeen neljä viikkoa kepittelyä, huoh. No, onneksi jalka ei kuitenkaan ole kauhean kipeä, olen saanut vähentää särkylääkkeiden käytöä.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!


lauantai 2. maaliskuuta 2013

Ruokailuhuone


Tässä ruokailuhuoneen katosta kuva, kännykällä näpsästy, huono kuva. Mutta tosiaan tuo parru joka repsottaa, niin se petti. Parru oli tosi hyvä ja kovaa tavaraa. Ruokailuhuoneen välikatolla oli ollut tavaraa 2,5 TONNIA! Yläkerralle ei tosiaan käynyt kuinkaan, tuossa näkyykin yläkerran lattian laudoitukset ja parrut.


L&T:n vahinkosaneerauksen miehet ja nainen ovat uurastaneet kahtena päivänä. Maanantaina jatkuu taas. Tässä on siis loppu katosta pudotettu alas.



Tänään keittiöstä päin otettu kuva. Nyt on päästy tietsikkahuonetta jo putsaamaan.

Täytyy siis sanoa, että olen tosi tyytyväinen loppupeleissä vakutuusyhtiön (Pohjola) toimintaan. Vakuutustarkastaja kävi perjanataina ja sanoi, että L&T putsaa koko talon lattiasta kattoon. Ensi viikolla myös pesula-auto tulee hakemaan likaiset tekstiilit pesuun. Ja niitä tosiaan tulikin paljon. Itse kattoa vakuutus ei korvaa mutta se onkin pienin kustannus näistä...

Kyllä tämä tästä...