sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pollet


Sitä talvella odotti kesää kovasti, että pääsee ratsastamaan kunnolla maastoon... Totuus olikin aivan toinen... Niin hirveästi itikoita ja paarmoja, että metsään ei paljon ole menemistä. Ja silloin kun on menty, on menty muuten tosi lujaa :) No, onneksi on sen verran tilaa, että pystyy pihallakin ratsastamaan mutta itikat vaivaa silloinkin. Eikä näin lämpimillä keleillä muutenkaan viitsi polleja kovin rasittaa.


Hepat pääsivät eilen jo hieman ottaamaan esimakua uudesta kylvetystä ruohosta. Kyllä maistui!



Kyllä luonnonkukat ovat niin kauniita!

Huomenna on sitten jo heinäkuu, vielä kaksi viikkoa töitä ja sitten alkaa loma :)


lauantai 29. kesäkuuta 2013

Lämmintä jälleen


Raahessa on tänä viikonloppuna pekanpäivät. Torstaina, kun pääsin töistä, kaksi nuorinta halusi tivoliin. Sen aukeamista odotellessa kiersimme Raahen museot. Yksi niistä kuvassa oikealla oleva sininen rakennus. Heti kun tenavat pääsivät tivoliin tuli sade ja ukkonen... Mutta eipä se tainnut heitä hidastaa :)


Maailman vanhin sukelluspuku, vanha herra, tuli jälleen katsastettua.


Pihalla on komea kukkaloisto, tässä keltaisen ja vaaleanpunaisen liitto.


Hyvää viikonloppua!


lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusaatto


Juhannusaattona oli meillä oikein mukava ja lämmin keli. Ilta menikin ankarien sulkisotteluiden merkeissä. Tuomarina tällä kertaa kuvassa istuu naapurin poika.



Pieni Rosa Wasagaming on ruvennut kukkimaan, upea ruusu teki paljon nuppuja! Tuo kamala karahka, joka näkyy, on vain tukena...

Hyvää juhannuspäivää!



lauantai 15. kesäkuuta 2013

Monenlaista


Ensimmäistä kertaa kukkii myös tälle kesää tämä ihana kerrattu akileija. Nimeä ei tietenkään ole muistissa...


Ja tämä kaatopaikalta löydetty kurjenpolvi on jaksanut ihastuttaa kauniilla kukinnollaan.


Tässä on nyt kukkapenkki, jota olen väsännyt toissa syksystä. Täällä löytyy kuva alkutilanteesta. Harvahan tuo vielä on, mutta tänä keväänäkin on istutettu uusia kasveja sinne.


Nyt on vihdoin ja viimein selvennyt meitä joka kevät ja joskus syksylläkin vaivannut viemäriongelma. Runsasvetisenä kautena ovat viemärit täyttyneet, eikä mikään vedä mihinkään. Mies on jaksanut sitkeästi selvittää mistä mikin putki virtaa mihinkin ja syy selvisi lopulta. Yksi putki oli painunut linttaan, kun naapurille oli kaivettu jokin vuosi sitten viemäreitä, vesilaitoksen miehet tulivat ja kaivoivat putken kohdalta auki ja vika on korjattu. Jospa saadaan nyt olla rauhassa noilta ongelmilta...


Polletkin on saaneet lisää tilaa talliin. Meiltähän lähti lampaat jokin aika sitten paremmille laitumille. Ne kun pelkäsivät hevosia, joten nyt ne kouluavat jokivierustaa eri paikkakunnalla.


Itikat ovat vaivanneet heppasia. Ne nauttivat ihan tosissaan, kun niitä käy rappaamassa, jalka nousee ihan ilmaan :) Nythän nuo lämpimät kelit ovat loppuneet mutta itikoita vaan riittää. Yksi yö kävi ihan hallan puolella.


Leppoista lauantaita!



torstai 6. kesäkuuta 2013

Ihan pihalla...


Nyt tulee vain ulkopostauksia, sisällä käydään vain pakosta... Meillä on tenavat innostuneet onkimisesta ja siihenhän meillä on hyvät puitteet, joki ja meri lähellä. Tässä ollaan meren rannalla kalassa. Talviturkit ollaan muuten heitetty jo toukokuulla :)


Toinen pelto on muokattu ja kylvetty hevosheinä vanhalla "gramofonilla".


Tornionlaakson ruusussa on jo nuput pikkuhiljaa aukeamassa! Viime vuonna kukki vasta heinäkuussa...


"Musta" akileija kukkii ensimmäistä kertaa. Kaunis herkkä kukka...


Ja musta orvokki on aukaissut ensimmäisen kukkansa, kaunis tummasilmä.


Huomenna on onneksi perjantai, toivottavasti hyvät kelit jatkuvat viikonlopulle. Potilaskin paranee kovaa vauhtia, huomenna saadaan ottaa tikit pois. Vähän koittaa jo välillä varata jalkaan.

Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!


lauantai 1. kesäkuuta 2013

Potilas



Manu kävi tiistai-iltana ristisideleikkauksessa. Keskiviikkoa vasten yö meni sitten valvoessa, kun Manu vikisi, osittain oli tokkurassa nukutusaineesta ja varmaan oli kipeäkin, raukka. Ja tötterö päässä kolisee joka paikkaan... Nyt on toipumista edessä n. 2-3 kk.


Meillä on ruohonleikkurista akku ihan finito, hevoset ovat saaneet hoitaa leikkurin virkaa :)


Syreenit kukkivat, en muista, että olisiko milloinkaan jo toukokuun puolella aloittanut kukintaansa. Uskomattoman lämpimiä päiviä ollut, +30 astetta...


Hyvää viikonloppua!