maanantai 26. toukokuuta 2014

Pakurikääpä


Minä olen juonut pakurikääpäteetä ihan alkukeväästä asti joka päivä ja minulla ei ole ollut minkäänlaisia allergiaoireita! Olen ollut tähän aikaan aina silmät punaisena kuin tomaatit. Mies on hakenut pakurikääpää itse metsästä (tarvii metsänomistajan luvan), kuivattanut, pieninyt ja sitten keitetty teeksi. Hyvää ja terveellistä.


Lauantaina kävimme Miehen kanssa peräkonttikirppiksellä Oulussa. Sieltä lähti mukaan mm. nämä vanhat, paksut sinapin väriset samettiverhot. Jos en laita näitä ikkunaan verhoksi, niin teen näistä sitten oviverhot.


Lämpimät ilmat on meiltä ohi, eilen ja nyt on vain 8 astetta lämmintä, tai siis kylmää...


keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kukkia, kanoja ja muroja


Pikarililjat ovat minun yksi suosikeista keväällä kukkijoista. Pikarililjoista tulee minulle aina mieleen edesmennyt ystäväni, jonka pihalla näitä oli paljon. Kylläpä muuten rupesi ihan kunnolla vihertämään ukkosmyrskyn jälkeen!



Kotkot pääsivät pihamaalle nauttimaan vapaudesta vähäksi aikaa, kun koirat laitettiin sisälle siksi aikaa. Pikku mutkan kävivät vain piipertämässä pihalla ja palasivat takaisin häkkiinsä. Esa onkin reipas kukko, aamulla aina n. 3.20 heräämme kukon lauluun... :) Esalla on onneksi aika mukava ja pieni ääni.


Sain Buzzattavaksi Shredded Wheat muroja ja voin sanoa, että hyviä on, vähän liiankin hyviä. Näitä tulee naposteltua ihan noin vain, illalla makean nälkäänkin... Jopa meidän miespuolisillekkin upposi. Näitä varmasti tulee ostettua lisääkin.


sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kesä...



Äkkiä ne ilmat sitten lämpeävät, yli 20 astetta meilläkin ollut lämmintä! Kasvihuone maalattu ja kasvit tyyrätty sisälle. Minä tietenkin työnjohtajana leikatun jalan takia.


Kotkotkin ovat olleet jo ensimmäisen yön ulkona. Esa hätistää neitoset jo seitsemän aikaan illalla orrelle. Tänä aamuna klo 5.40 kuului komea kiekaisu :)


Kotkojen häkki vielä ulkoa päin. Kanat pääsevät sitten pihamaalle vapaaksi, jos ja kun koirat ovat tottuneet niihin. Nyt jos päästäisi, ei taitaisi olla kuin höyhenet jäljellä...


Pollukatkin otettiin nurmikolle syömään tuoretta heinää, hyvin maistui...


Onhan meillä sisälläkin sen verran tapahtunut, että tietsikkahuoneeseen on laitettu katto- ja jalkalistat. Nyt voisi jo huonekalut tuoda sisään, mutta se on taas huonojen kelien hommaa...


Aurinkoista ja lämmintä alkavaa viikkoa!



torstai 15. toukokuuta 2014

Kanaset kartanolle



Pikku tirpat pääsivät ulkohäkkiin tänään eka kerran, tässä pikku hiljaa siirrytään käytävää pitkin häkkiin.



Paljon on ihmettelemistä ja kuopsutettavaa kana-rouvilla ja Esa-kukolla. Varmaan kuitenkin ensi yöksi seurue pääsee vielä sisälle, vaikka lämpöasteitahan tuo lupasi yöllekkin.


Koiria kiinnostaa ja ihmetyttää tirpat ihan hirveästi...


Tyttö ja Mies totuttivat Likkaa valjaisiin ja kärryihin. Toiveissa olisi kohta päästä kärryajelulle.


Mun kinttu on taas kääreessä, eilen poistettiin ruuvi kantapäästä. Meinasi vain ottaa lujille nukutuksesta toipuminen, oli pahoinvointia ja runsaasti, välillä tippaa ja pahoinvoinnin estolääkettä, aina vain jytympää. Tänäänkin on ollut vielä kutvelo olo...




Ja loppuun muutama kukkiva kuva penkistä.



lauantai 10. toukokuuta 2014

Kevään vaaroja


Meillä torstaina kyy pisti Topi-parkaa kuonoon. Lääkärireissuhan siitä tuli, kortisoonia ja kipulääkettä suoraan suoneen. Lääkäri sanoi, että kolmas käärmeenpisto sille päivää, oli nimittäin lämmin päivä. Kyllä poika oli vaisu illan, turpa ja kaula ihan turvoksissa ja paksu kuola valui suusta. Mutta nyt on onneksi ihan oma itsensä, kyllä se säikäytti.


Ihana sininen kaihonkukka kukkii nyt...


Nyt on alkanut meilläkin vihertämään, eilisen ja tänään on satanut vettä, heti se auttaa.


Toukokuun kuva, vähän vihreää havaittavissa!


keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kanala


Siinä ne nyt ovat, Esa haareminsa kanssa.Eilen illalla saatiin paikat valmiiksi ja kiirellä haettiin Esa rouvineen kotia. Ensin saavat olla sisällä siihen asti, kunnes yöpakkaset hellittävät.


Esa, Serafiina, Edwiina, Helga ja Alli. Rouvat ovat syntyneet helmikuussa ja Esakin on aika nuori poika. Esa on vähän arka kukko vielä, kun sitä oli kasvattajalla kiusannut isompi kukko. Nyt on sitten Esa saanut oman lauman.


Toivottavasti Alli-kananen olisi hyvä munimaan!


Ulkohäkkikin on jo valmiina odottelemassa asukkaita. Kanat ja kukko on siis Alhon maatiaskantaa ja ostettu omalta kylältä kasvattajalta, joka kuuluu MTT:n maatiaiskanan säilytysohjelmaan.



perjantai 2. toukokuuta 2014

Esa-kukko ja kanarouvat


Kuvassa istuskelee meidän tuleva kukko Esa. Meille tulee siis neljä kana-rouvaa ja kukko. Ne ovat tietysti suomalaisia maatiaiskanoja ja Alhon kantaa. Alhoilla on kova hautomisvietti, tipuja odotellessa :) Meidän pitkäaikaisesta haaveesta tulee vihdoin totta!


Vappuaattona kapisteltiin kanoille ulkohäkkiä, yhdestä tuuletusaukosta tulee kulku sitten sisälle. Nyt odotellaan vain verkkoa tulevaksi. Olemme ajatelleet, että kanat saisivat kulkea päivällä vapaana pihalla ja yöksi sitten häkkiin. Tuossa ihan lähellä nimittäin iltasella kaartelee kanahaukka vaanimassa...


Ensimmäinen istutus kasvihuoneeseen on viiniköynnös Zilga. Tuo saattaisi mennä täällä lämpimällä seinustallakin mutta otetaan nyt varman päälle.

Hyvää viikonloppua!