sunnuntai 24. elokuuta 2014

Keuhkoparantola




Setäni nimitti meidän tietokonehuoneen keuhkoparantolan huoneeksi :) Heiltä juurinkin saimme tuon taulun keuhkoparantolan seinälle ja voi miten hyvin se passaa sinne!


Eteinen on taas meidän seuraava remppakohde. Minä tietenkin olen mitettinyt jo sinne tapettia. Itse kuisti tulee paneelille mutta sisäpuolen eteiseen tulee tapettia. Tässä on kolme vaihtoehtoa tai siis tuo Lukko-tapetti (beige) tuli ehdotuksena tilalle, kun haluamaani tapettia ei ollut enää saatavilla. Mutta se on poissuljettu vaihtoehto, minä kaipaan enämmän väriä.


Ykkösvaihtoehto on minun mielestä tämä Tapettitalon Svinhufvud-tapetti.


Mutta toisaalta tämä Morrisin Bird and Pomegranate kiehtoo... Saapa siis nähdä kumpaan vaakakuppi kallistuu (vai onko se kumpikaan)!



sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kanaset




Meillä Esa rouvineen pyritään päästämään kerran päivässä häkistä pihamaalle muutamaksi tunniksi. Ja ne muuten osaa jo vaatia sitä! Kun menet häkille kaikki juoksee ovelle valmiiksi noolaamaan, että pääsisivät vapauteen. Ja jos ei ala kuulua häkille, niin kyllä rumalla äänellä sieltä kuulutetaan :) Edelleen koirat pitää olla sisällä, jos kanat on pihalla, ei ole vieläkään luottoa. Tällä hetkellä munijoita on kaksi, Edwina ja Serafiina. Munia tulee n. 6-10 viikossa.


Onneksi lämpimät ilmat ovat jatkuneet, nyt on olleet sellaiset hyvät ilmat jotain tehdäkkin pihalla. Helteillä jäi kaikki ihan rempalleen, jaksoi olla vain rannalla...

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!



sunnuntai 10. elokuuta 2014

Vähän sisustelua


Eilen, kun oli ukkonen, sain houkuteltua Miehen kantamaan yläkerrasta rautasängyn alas tietsikkahuoneeseen. Laitoimme myös seinälamput ja muutaman pienen taulun seinälle. Kuvassa ikkunan edessä näkyvä vanha kukkateline on löytö edellisen postauksen rompetorilta.


Samoten tämä kipsitaulu oli löytö Eevireginan rompetorilta. Passaa huoneen sävyihin ja tunnelmaan loistavasti!


Meidän pieni mustialanhortensia innostui tekemään kukkia ensi kerran ihan kunnolla. On se vaan upea kukkainen! Eilisiin ukkosiin ne 30 asteen helteet taisi loppua, uskomatonta, että koko heinäkuu ja ihan tähän asti oli niin lämmintä. Tosin nytkin mittari näyttää melkein 20 astetta...

Mukavaa alkavaa viikkoa, täällä ainakin huomenna alkaa koulut!



sunnuntai 3. elokuuta 2014

Retki ja munia









Perjantaina luin Lisayn blogista Pieni Oliivipuu, että Kälviällä Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseolla on viikonloppuna rompetori. Meillä onkin pitkän aikaa ollut aikomus käydä siellä, kun se on tässä ihan kohtuu lähellä. Lauantaina sitten sinne lähdettiin ja siellä kuluikin päivä mukavasti! Ihana paikka, kannattaa kyllä käydä, katseltavaa riittää. Välillä käytiin limulla, kahvilla ja jätskillä ja kierros jatkui. Rompetoriltakin tein pari löytöä, niistä myöhemmin. Tapasin siellä myös Eevireginan ja hänen siskonsa, oli kiva nähdä!


Sieltä sitten matka jatkui Kokkolaan Neristaniin, saimme vinkin, että siellä on avoimet pihat ja pihakirppiksiä. On ne pihat kyllä ihania, ne ovat niin suojaisia. Jos kaupungissa pitäisi asua, niin sitten vanhassa kaupungissa ehdottomasti!




Ja todistettavasti ainakin Edwina on ruvennut munimaan! Nuo munat on muuten tulitikkuaskin kokoisia :)