sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Verhoilua


Meillä toisessa talossa on ollut jemmassa chippendale-sohvakalusto. Mehän hoksasimme, että nojatuolit passaisivat nyt eteiseen (joka ei vieläkään ole aivan valmis...).  Nojatuolit oli muuten ihan kuosissa, mutta käsinojan kangas oli toisessa tosi huonossa kunnossa. Sohva (joka olisi vaatinut totaalisen remontin) siis saikin luovuttaa vanhan kankaansa käsinojille. Mies verhoili ja minä kannustin :) Tässä on vasemman puoleinen kangas vaihdettu.


Kuvassa vasemman puoleinen nojatuoli, molemmat käsinojat verhoiltu uudelleen.


Tässä on sitten miehen uusi projekti, vanha kiikkustuoli... Tätä pitää muutenkin vähän kunnostaa kuin vain verhoilla uudelleen.


Mereltä on pilkkijäät mennyttä, Eilen oli merivesi kovasti nousullaan ja kova tuuli, sinne meni.

Tammikuu alkaa olla ohi, kevättä kohti kovasti mennään!

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa helmikuuta!





sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pakkasista selvitty


Onneksi lauhtui! Voi sanoa, että ilme on nyt kuin näillä pannuilla :) Kyllä tuo -30 astetta on ehdottomasti liian kylmää. Uutisissa sanottiin, että kylmin tammikuu tilastollisesti 30 vuoteen. Sähkölaskussa näkyy... En uskalla edes ajatella, huh.


Kaunista se silti pakkasilla on...


Viimeinen viikko tammikuuta alkaa, kevättä kohti mennään kovasti :)

Mukavaa sunnuntaita!


sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Pakkanen




Viime sunnuntaina kävimme merellä pilkillä eka kerran tälle talvea. Ihan sairaan kylmä tuuli, pakkasta oli hieman yli kymmenen. Mutta maisemat olivat taas todella kauniit, valkoista joka puolella. Saalistakin tuli muutaman ahvenen verran, jotka pääsivät sitten pannulle.


Puita on pitänyt hamstrata taas sisälle, jälleen on -30 asteen pakkaset. Vihdoin tuli meillekin lunta sen verran, että saatiin kivijalka peittoon ja kyllä huomaa heti eron!

Mukavaa alkavaa viikkoa!


sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Eteinen


Eilen saimme tapetoitua eteisen kokonaan. Kuvaa ei valmiista ole vielä, mutta tässä on kuva siitä mistä eilen aloitimme. Enää katto ja listahommat, lattia maalataan vasta kesällä.


Eilen löytyi myös kirpparilta ihan täydellinen vanha lamppu kuistille parilla kympillä!


Eilen otettu kuva joelta, kun aurinko nousi. Nyt tuntuukin nämä -11 asteen pakkaset ihan lällylle, alimmillaan mittari kävi meillä torstaina -31,5*C.

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!


keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Vuoden alku


Kuusi on raahattu jo ulos, mutta kynttilöitä poltellaan vielä kovasti. Lomakin vetelee jo viimeisiään, huomenna töihin.


Madepilkillä olemme käyneet ensimmäisen kerran, oli kyllä aika karua, kun oli ihan pilkkopimeää ja jää paukkui... Saalista ei saatu.


Manukin on ollut pilkkihommissa ahkerasti mukana! Manua kyllä myöskin hirvittää jään paukkuminen...


Jokikin meidän kohdilta alkaa uhkaavasti näyttää sille, että kohta voisi jäätyä. Tänään onkin pakkasta -26 astetta... Meidän kohdalla on koskipaikka, joten virtausta on aika paljon.


Paha patokin on jo melkein jäätynyt...

Vanhimman pojan ottama kuva



Hyvää loppiaista!