lauantai 29. toukokuuta 2010

PuutarhailuaNyt on tilattu rattorikuormallinen multaa, että rouva pääsee tonkimaan kukkapenkkejä...Mielenkiintoa pitää yllä, kun ei koskaan tiedä mitä löytää ;) Villikirskikkaviinaa pari pientä puolloa, liekkö nuoriso ollut asialla.Ja tässä meidän ongelma, nokkoset! Piha-alueen laitamilla niitä kasvaa vaikka millä mitoin... :/ Ei kai se auta kuin vain repiä ja repiä. Mutta lohduttaa ajatus, että nokkonen ei kasva kuin hyvässä maassa :)Pukin puutarhan tilaus tuli vihdoin ja viimein. Tässä osa tilauksesta. Sarin puutarhat -sivuilta saa sitten mahdottoman hyviä vinkkejä!Huomenna on veljeni tyttären ristiäiset <3 Tilasin Idyllin Marian ihanan Pieni sydän taulun kastelahjaksi. Kuva ei kyllä nyt tee oikeutta taululle...

Mukavaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Työn iloa! Nokkonen on kyllä aika hankala hävitettävä. Juuret on tosi pitkät lonkerot. Hyvä apuväline on fiskarsin voikukkakitkin, se iso varrellinen vehje.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo ristiäislahja taulu, olenkin ihaillut sitä Marian blogissa <3 Vai ulkohommissa pitäisi sinun hääriä, meillä satelee, joten hyvä syy kyykkiä sisällä;) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Ihanan iso kasa multaa sinulla:)
  Kaunis kastelahjataulu!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Mukavia puutarhatouhuja sinne! Eiköhän tuolla kasalla alkuun pääse ;D

  Kaunis kastelahjataulu! Ristiäiset ovat niin kauniita ja herkkiä juhlia! Ihanaa juhlapäivää teille!

  VastaaPoista
 5. Kaunis lahjataulu!

  Nokkonen on tosiaan merkki rehevästä ja hyvästä maasta, joten siinä mieleessä hyvä juttu. Ja nuoresta nokkkosesta saa hyvää ainesta ruokaan, olen syönyt mm. nokkoskastikkeella maustettua pastaa ja oli todella hyvää.

  Mukavia puutarhatöitä!

  VastaaPoista
 6. jotenkin tutunkuuloinen otsikko ;)

  Nokkosesta ei taida niin vain eroon päästäkään, hyvän maan merkkihän se. Itse kitken ne mahdollisimman pieninä, paljain käsin. Ei polta, kun ottaa juuresta kiinni ja koettaa saada koko pitkän juuriston revittyä.
  Puutarhailun iloa sinulle :)

  VastaaPoista
 7. Hei, ja kiitos vielä tunnustuksesta, se on kaunis. Olen taas ollut viikon kiireissäni, mukamas, etten ole kerinnyt bloggailemaankaan...

  Ihana sinun multakasasi. Minäkin sain jonkin aikaa sitten kasan, mutta vain peräkärrillisen ku isäntä kävi hakemassa kaatopaikalta. Siellä kärrillinen kompostoitua multaa maksaa 25 euroa.

  Ja suloinen taulu. Meilläkin olisi kummitytön ristiäiset kohtapuoliin. Vanhempien toivomuksesta ostan prinsessalle kastesormuksen:)

  VastaaPoista
 8. Nokkonen on niin terveellistä, että sitä kannattaa kerätä keväällä syötäväksi. Siis kitkeä sitä talteen ; )
  Oletpa tilannut ihanat pelakuut !
  Taidan tästä lähteä nyt itsekin ulos pihahommiin...
  Mukavaa sunnuntaita !

  VastaaPoista
 9. Et tule ainakaan kärsimään tekemisen puutteesta tuon multamäärän kanssa! :-) Meillä ei onneksi ole nokkosia, mutta meidän ongelmana on rikkaruoho jota kutsutaan nimeltä "Sevenleaf", ei mitään tietoa mitä se olisi suomeksi. Vaikea kitkettävä ja leviää juurikasvuston avulla kuin elohopea. Puskee tuolta naapurin puolelta... Puutarhurin kiroja :-)

  Kaunis pieni taulu.

  VastaaPoista
 10. Kauniin kastelahjan oletkin osannut ostaa..
  herkkää!

  VastaaPoista
 11. Meinasin juuri sanoa sinulle, että nokkonen kasvaa vain hyvässä maassa...;)

  Ihana tuo kastelahja!!:)

  Kesä on täällä, otetaan siitä kaikki ilo irti!:)

  VastaaPoista
 12. Täällä ei kasva nokkosta, mutta muita viheliäitä rikkakasveja kyllä, joista ei meinaa päästä eroon.

  Kaunis tuo Marian tekemä taulu. Hentoinen ja kauniilla tapaa erilainen kastelahja.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihania kuvia, nuo taitaa olla riippapelargonioita, vai kuinka ihanan värisiä ovat. Nokkoset on tosi ärsyttäviä varsinkin jos niitä alkaa käsin repimään, kun ei huomaa mitä ovat.Polttelevat pahalaiset. Toivottavasti multakuormasi on hyvä ja pääset pihapuuhin. se on mukavaa.
  Aurinkoista loppuviikkoa ja puhtia puutarhatöihin.
  Terv,Tuija

  VastaaPoista
 14. Ihana kastelahja! Meillä on aika vähän nokkosta joten ei taida maanlaatu olla kovin kummosta. Jonkinverran niitä tänään keräilin ja laitoin vettä päälle,huomenna suodatan veden talteen, on kuulemma hyvä kirvantorjuntaan. Nyt ovat vaivanneet kamalat hyttysparvet, meillä kun on piha niin suojaisa, voi itku kun joka paikkaa kutittaa ja paukurat tulehtuu... Kuinkas siellä on tämän riesan laita?

  VastaaPoista
 15. Kaunis sydän taulu...kauniiseen herkkään tilaisuuteen, lahjana kaunis.
  Onnittelut minunkin puolestani.

  Villikirsikkaviinaa, enpä ole ennen moisia pulloja nähnyt...saati maistanut, hi! Kaikkea sitä löytääkin...kyllä puutarhan hoito ottaa, kun sitten antaakin,.ja tekee minkä jaksaa ja jos vaikka matosiakin löytäisit, niin mikä ettet ongelle välillä menisi!

  Kaikkea hyvää Marille ja ihanille turriaisille!

  VastaaPoista