lauantai 15. tammikuuta 2011

Mietteitä

No, huh. Tänään oli taas pakkasta -27. Uskollisesti me Miehen kanssa lähdimme aamupäivällä reippaalle 40 min. kävelylenkille.
Viikko vierähti nopeaa. Kävin ortopedillä tiistaina, diagnoosi oli moninivelrikko, hybermobiilit nivelet ja lättäjalat, joka muuten on aikas kivulias vaiva. Nyt sitten mietitään uutta leikkausta noihin jalkoihin...Tämä on taulu meidän talosta. Mies otti kännykällä kuvan, taulu nimittäin on entisillä omistajilla. Taulun on maalannut mystinen J.K. vuonna 1939. Tämä J.K. on nimittäin kaivertanut nimikirjaimensa myös meidän makkarin hirsiseinään.

Elikkä tuolloin 1939 talo on ollut keltainen. Olen miettinyt talon tulevaa väriä, josko sitä saisi maalattua ensi kesänä. Mies ei halua ihan perinteistä keltaista taloa...


Tämä talo on maalattu Uulan Vanilija-värisävyllä. Ehkä kuitenkin haluaisin asteen verran valkoisempaan suuntaan.


Tämä taas on Falunin punainen. Tykkäisin aika tumman punaisesta.


Tämäkin on aika jännä. En tiedä, jospa sitä pysyisi siinä ihan alkuperäisessä suunnitelmassa, siis kermanvalkoinen?

(Kuvat on Uulan sivuilta)

20 kommenttia:

 1. No hup heijaa! Onpas teillä ollut vilpoisaa! Täälläkin on kova pakkanen, mutta alle -20 asteessa sentään mennään. -17 asteessa on mittari tänään pysytellyt ja minä olen sen sijaan pysytellyt ihan suosiolla sisällä... Noista taloista oma suosikkini on tuo ylin, kaunis vaniljan sävy miellyttää. Mutta mikä ettei tuo komea punainenkin voisi toimia? Ja tässä meidän naapurustossa on vähän samansävyinen vanha rintamamiestalo kuin tuossa alimmassa kuvassa. Sävy on sellainen harmaan sinertävä ja tosi kaunis. Niin että minä en myöskään taitaisi osata valita... :-)

  VastaaPoista
 2. Meillä ei onneksi noin kovaa pakkasta - oli -21 aamulla.
  Värivalinnan vaikeus olisi minullakin. Riippuisi vähän paikasta missä talo sijaitsee minkä värin valitsisin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tuollaiseen vanhaan taloon sopii mielestäni erittäin hyvin oikein tumma, melkein sinappinen keltainen. Ruma väri, mutta valkoisten ikkunanpielien kanssa upea:)

  Tuo tumma punainen ja harmaa ovat myös makeita! Vaaleakeltainen, kuten myös vanilja, on mielestäni suoraan saatanasta ja tuo aivan mieleen pakettitalot, joista teidän asumus on kyllä onneksi varsin kaukana!

  VastaaPoista
 4. Meilläkin oli aamulla pakkanen samoissa lukemissa...onnkesi huomiselle luvattu taas lauhempaa.
  Vaaleankeltainen kuulostaa minusta hyvälle!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Minun puolesta saisi nämä pakkaset jo tälle talvelle riittää! Ärsyttää ihan..

  Jännä nähdä mihin talon väriin päädytte :)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Hei Mari,
  ikävä kuulla noista diagnooseistasi...sinun kannaltasi,
  mutta niillä on mentävä näinhän se on. Tsemppiä sinulle <3

  Minä kunnioittasin vanhan talon henkeä ja maalaisin tuollaisen kellertävän niinkuin ensimmäisessä talokuvassa. Eikös se ole suunnilleen samanvärinen kuin taulussa?

  Mutta pidän kyllä teidän nykyisestä talon väristäkin...komia pytinki teillä :)

  Reippaita ootte miehenne kanssa kun pakkasessa lenkkeilette...huh!

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Tuo värijuttu on kyllä niin makuasia, että paha mennä sanomaan;)Meillä on tänään ollut kanssa kamalan kylmä...tulis jo kevät :)

  VastaaPoista
 8. Talon värin valinta on kyllä tosi vaikee homma! Valintaan voi muuten myös vaikuttaa se, millä talo on nykysellään maalattu. Esim oikeaa falu-maalia ei kaiketi voi maalata minkä tahansa maalin päälle. Jos olen ollenkaan ollut korvat auki.

  Tsemppiä noiden jalkajuttujen kanssa!

  VastaaPoista
 9. Ikäviä nuo sairaudet ja kivut jaloissa, mutta toivottavasti saisit leikkauksesta apua! Halaus sinulle

  Talon väri on kyllä tosi vaikea päättää. Meillä tähän kivitaloon se oli valkoinen, mutta jo valkoisen värisävyjä on niin paljon että niissäkin oli valinnanvaikeus. Kokeiltiin pieniä koemaalauksia talon takaseinään ja kolmas värisävy oli mieleinen.
  Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. hei... Eksyin blogiisi tuolta MaMMelin blogista :).
  Minun pojalleni on tehty viime vuoden aikana kumpaankin jalkaan leikkaus todella huomattavan lättäjalkaisuuden takia, samalla halkaistiin pituutta myös synnynnäisesti kireään pohjelihakseen. Parhaillaan hän kulkee sauvoilla ja toipuilee toisesta leikkauksesta. Vielä ei ehtinyt isoja vaivoja vaivan vuoksi ilmaantua, mutta kasvupyrähdyksen jälkeen niitä olisi ihan taatusti tullut, sääriluun pää kun olisi alkanut laahata maata. Tällä hetkellä olemme erittäin tyytyväisiä leikkaustulokseen, vaikka tulevat vuodethan vasta näyttävät lopullisen tuloksen.
  Minkäs rotuisia nuo teidän koiruudet ovat, hiukan samaa ulkonäköä kuin meidän shapendoes neitosessa :).

  VastaaPoista
 11. Pakkanen paukkui aamulla melkein -25 astetta mutta nyt jo laskenut -10
  On se vaikea valita talolle väriä kun on niin monta kivaa vaihtoehtoa. Meiän talo on Tikkurilan Ainola..vihreä..ja mie haluaisin muuttaa sen harmaaksi...katsotaan jos joakus innostuisi maalari sen tekemään.

  VastaaPoista
 12. Onpa siellä kylmä! Minä pidän tuosta Falunin punaisesta tuo niin vanhan tunnelman, mutta vaikea olisi varmaan päättää...

  VastaaPoista
 13. Toivotaan, että apua löytyy jaloillesi. Tsemppiä !
  Jotenkin minua miellyttää tuo vaaleankeltainen. Se on kaunis yhdistelmä havupuiden kanssa : )

  VastaaPoista
 14. Tumma oljenkeltainen (okra) ja punaiset ikkunanpielet olisi mun suosikki! Lahdessa on yksi vanha kansakoulu sen värinen ja aina ohi ajaessa ihailen sitä.
  On teillä ollut kylmä!

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommenteista! Olen lueskellut netistä noista väreistä, mm. perinnemestarin sivuilla oli näin : "Eri aikakausina on ollut omat muotivärinsä, 1700-luvun punamulta, 1800-luvun empiren vaalea keltainen, kertautyylien okrat ja ruskeat jne." Vaikeaa... :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos Mari ystäväni kommentistasi ain ilo,
  talon värisävy on hyvin henkilökohtainen asia, niinkuin toki muutkin värivalinnat, uskon että päädytte siihen oikeaan ja kauniiseen sävyyn, joka on teidän oma rakas kotinne!
  Meidän talon väri on tuo alimmainen:)
  joka tosin aina vaihtuu...siis valon mukaan.
  Kauniita kuvia kaikki.

  VastaaPoista
 17. Ikävää nuo sinun jalkavaivasi,mutta tsemppiä minäkin sinulle toivottelen!

  Kauniilta näyttävät nuo kaikki talojen värit, jotenkin silmiiini osui erityisen viehättävänä tuo oikein tummanpunainen talo.
  Varmasti oli mukavaa nähdä talonne alkuperäinen väri, hieno on taulu ja idylliseltä näyttää miljöö.

  Teillä on kovia pakkasia, meillä on hiukan plussalla, mutta lupasi pakkasia.

  Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
 18. Tsemppia taaltakin!

  Minka takia te olette sita maalaamassa, eikos tuo nykyinen vari ole ihan passeli...?

  On teilla kylma! En enaa valita tata meidan "viileytta" (on meilla kuitenkin paivalampotila n. +15).

  VastaaPoista
 19. No te olette olleet reippaita!

  Pidän tuosta vaniljasta, mutta todellakin ehkä asteen pari valkoisempana. Toisaalta falunin punainenkin on kiva! Varsinkin talvea ajatellen se punainen näyttäisi upealta.

  VastaaPoista
 20. Kiitos kommenteista!
  Talo pitää maalata, kun on auringon puoleta jo maalipinta tosi huonossa kunnossa. Ja muutenkaan talon nykyinen sävy ei ole meidän kummankaan mieleen :)

  VastaaPoista