perjantai 27. tammikuuta 2012

Sama sävy, eri väri


Nyt, kun olen saanut maalattua kahteen kertaan ruokailuhuoneen ja valaistus pikkuhiljaa rupeaa paranemaan, niin meille on pistänyt silmään tuo keittiön seinän väri. Molemmat seinät on maalattu Uulan maaleilla, keittiön seinät pellavaöljymaalilla ja ruokailuhuoneen seinät intolla, ja molemmissa on käytetty samaa sävyä, Uulan värikartan Poutaa. Värin pitäisi olla harmahtavan valkoinen, niin kuin ruokailuhuoneen seinässä (kuvassa siis oikealla) eikä kellertävä, niin kuin keittiössä (kuvassa vasemmalla). Lisäksi keittiön seinissä näkyy kaikki oksan paikat valkoisina... Tuli mieleen, että onkohan tuo pellavaöljymaali jotenkin härskiintynyt?!
Huomatkaa muuten oven pielissä listat :) Ja tänään käytiin hakemassa kattolistat, vau!


Tyttö kävi eilen ratsastamassa, itse en pääse vielä pariin viikkoon, sain tyytyä vain rapsutelemaan heppoja aidan takaa.


Joki ei ole muuten antanut vielä periksi talvelle. Tällä viikolla olikin tämän talven kylmin päivä tähän asti, -18 asteessa taisi mittari käydä.

Aurinkoista viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Ihana oli lukea viestisi ja poiketa täällä katselemassa kauneutta.
  Ihaninta viikonvaihdetta ja tausta on niin kaunis blogissasi!
  Ilona

  VastaaPoista
 2. Niin se vaan etenee pikkuhiljaa...
  Teillä onkin sitten ollut aika pakkanen, täällä on ollut vaan 6-8 astetta koko päivän. Ainoastaan käy kyllä sitten niiiiiin kylmä tuuli, että siittä melkein jo tuleekin 10 astetta!
  Me oltiin koiran kanssa tänäänm eläinlääkärillä korvien vuoksi, muttei olut tulehdusta, vaan sitten putsattiin vaan ja sieltä korvakäytävästä nypittiin karvat.
  Tuolla se nyt nukkuu sikeitä, kun tämä herra on sellanen, ettei anna korviansa nyppiä, ilman rauhotusta.Hi!
  Hyvää viikonloppua sulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Onpas kaunis sini-harmaa sävy! Mutta kieltämättä ainakin kuvassa näyttävät vähän erilaisilta. Minunkin silmääni on harmaa alkanut miellyttää ja jonain päivänä vielä sutasen :) Siihen saattaa kyllä mennä vielä tovi....

  VastaaPoista
 4. Sävyero voi johtua myös siitä että ovat eri maalia. Itse asiassa minusta tuo vaaleampi on se "aito" pouta ja harmaa näyttää liian harmaalta poudan sävyksi, on enemmän kuin kaste, se meidän ulkoseinäväri. Poutaa ostin juuri ovi- ja ikkunamaalina ja se oli tuon vaaleamman väristä.
  Listat paikoillaan, sitä voisi vaikka juhlia joka kerta kun niin tapahtuu :))

  VastaaPoista
 5. Meille kävi yhden maalin kanssa niin että oli sama maali ja sama sävy, mutta jostain syystä eivät kuitenkaan näyttäneet ihan samanvärisiltä. Ainoa ero että maalit oli sekoittu eri maalifirman koneilla. En tiedä johtuiko tuosta vai mistä, mutta pieni sävyero maaleissa oli.

  Ihana kuva hevosista heinää syömässä. Komeita eläimiä ovat!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Sävyero voi tosiaan johtua siitä, että ovat eri maalia.

  Komeita hevosia!

  VastaaPoista
 7. Listat, ihan kuten Katja kirjoitti, niiden paikalleen saamista voisi kyllä juhlistaa. Meillä puuttuvat niin makkarista kuin eteisestäkin, taitaapa puuttua tyttöjenkin huoneesta. Nooo, joskus sitten... :D

  VastaaPoista
 8. Mä en noista maalien teknisistä ominaisuuksista oikein ymmärrä mitään, mutta luulisin että pellavaöljymaali olisi sellainen pehmeämpi ja ehkä sen vuoksi kellertävämpi? Mutta voin horista ihan puutaheinää :-)) Valaistuskin (keino ja luonnon) vaikuttaa tietysti kovasti.

  Jos listat alkavat olla jo paikoillaan niin sittenhän olette huimasti voiton puolella! Hieno homma :-))

  Oikein hyvää viikonlopun jatkoa!
  Katja

  VastaaPoista
 9. Ja paranemisia! (luin juuri aikaisemman postauksen leikkauksesta)

  T. Katja

  VastaaPoista
 10. Jipii, vihdoinkin pääsin kommentoimaan blogiisi. Jostain syystä kommenttikenttä ei ole pitkään aikaan auennut, on vain tyhjä kenttä "kellottanut".

  Leikkauksesi on ilmeisesti onnistunut hyvin, tsemppiä keppikävelyyn.

  Mistähän se johtuu, että miehillä remonttiuupumus iskee monesti juuri listoitusvaiheessa? Miten viimeistellyltä työ näyttääkään kun listat on paikoillaan.
  Meilläkin puuttuu vielä listat kylpyhuoneen ovenpielestä, vaikka remppa onkin muutoin ollut jo valmis. Saapa nähdä kauanko listat nojailevat kylppärin nurkassa odottelemassa kiinnitystä :/

  Ensi keskiviikkona on minun leikkausaika. Tiedossa on n. seitsemän tunnin leikkaus ja sen päälle 6-7 viikkoa sairauslomaa.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Nämä pakkaset on kyllä vihoviimeisiä kelejä mitä jaksaisi. Tule jo kevät tule! (ensi viikoksi taitaa olla kyllä vielä kylmempää luvassa..)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Täällä jo 22 pakkasta, hyr..palelee..

  Oikein mukavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
 13. Kiitokset kommenteista kaikille!

  VastaaPoista
 14. Löysin blogisi vasta tänään, tosi kivaa tekstiä ja kuvia!

  Tuosta maalista ja sävystä: Intoahan ei voi sävyttää Uulan omilla sävytteillä, koska sen koostumus on eri kuin öljymaaleilla. Sävyn on siis pakko olla jotain muuta kuin Uulan sävytettä, ja ehkä se selittää tuon sävyeronkin?

  VastaaPoista
 15. Pitkästä aikaa olen blogi-kierroksella ja nauttimassa kauniista kuvistasi!♥
  Mukavaa talvista pakkas-viikkoa!

  VastaaPoista
 16. Ihan samaa sanoisin noista maaleista kuin Laurakaisa edellä, meillä meinaan sävytettiin intoa uulan omalla pellavaöljymaaleihin tarkoitetulla pastalla kodin terrassa ja pieleenhän se meni... Maali ropisee pois seinästä kun vähän raaputtaa :( Toivottavasti teilä ei ole näin.

  Mukava blogi sinulla!

  VastaaPoista