lauantai 26. toukokuuta 2012

Pihalla edelleen


Iso kukka-alue on saanut jo muutaman puskan, kuutamohortensian nurkkaan ja kolme pionia ikkunan alle, lajikkeet ovat ovat Fen Chi Jin Yu, Hei Hao Bo Tao ja Sarah Bernhardt.


Ulkona on tullut touhuttua muutakin, pari kantoa pihalta on saanut kyytiä sekä minä olen käynyt joka keväistä kamppailua nokkosia vastaan...


Tämä alue on ollut muutenkin vähän retuperällä. Nyt sitä täytyy saada jotenkin hieman esteettisemmän näköiseksi... Meidän pelto näkyy takana, sinne olisi kiva saada pari pollea. Vähän meillä (minulla, miehellä ja tytöllä) taitaa kuumetta olla havaittavissa :) Hevosen omistajat, kertokaapa kokemuksista!


Tässä on nyt Pelargoni Glacier Whiten kukka, pieni ja kaunis.


Ruusunnuppupelargonian myötä hyvää viikonloppua!


30 kommenttia:

 1. Pihalla on tullut oltus, vaikka nyt alkaa tuntua että kunnon sade tekisi hyvää. Joudutaan jo kastelemaan puutarhaa. Ja nokkosten kitkentä taitaa olla ikuisuuspuuhaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin minä luulen kans, että nokkosista ei taida kovin vähällä päästä eroon... Meillä on kyllä sadetta piisannut, ei tarvi kastella erikseen.

   Poista
 2. Kateellisena katselen tuota teidän läänin määrää! Onhan siinä tietty kovasti hommaakin, mutta kyllä olisi ihanaa jos olisi tilaa ympärillä.

  Pioni on minullakin seuraavana hankintalistalla; yksi multa jo löytyy mutta kaipaisi toista seurakseen. Ja hevosista en tiedä sitten yhtään mittään, joten kokemukset jäävät muiden jaettavaksi ;-)

  Tuossa pyöreässä vesi "kaukalossa" (vai miksi sitä nyt kutsuisi) on mahdollisuuksia vaikka mihin! Täyttäisi melkein 1/3 meidän pienestä puutarhasta, eli taasen kateellisena katselen, sillä itse haikailen jonkinlaisen vesielementin perään...

  Oikein aurinkoiset terveiset!
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykätään, että on tilaa temmeltää ;) Mitenhän sitä joskus ollaan kaupungin ahtailla tonteilla sovittu asumaan... Äkkiä sitä maalaistuu ;D
   Meillä koirat käy uimassa kesähelteillä tuossa lehmien juottoaltaassa.

   Poista
  2. Vai että lehmien juottoallas, kaikkea se kaupunginlainen aina oppiikin :-)) Sä varmasti kuihtuisit pois näillä piskuisilla hollantilaisilla tonteilla jossa naapuri on tuossa 1-2 metrin päässä...

   Poista
 3. Kyllä siittä vielä kukkamaa syntyy pikkuhiljaa!
  Hevoset ovat ihania, mutta töitä niistä kyllä riittää..sukulaisella on hevosia.
  Mutta hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, varmasti hevosista on töitä, ainakin kesäpolle olisi kiva :)

   Poista
 4. Huoleton on hevoseton. Ihan kokemuksesta. Mut kesäpollesta minäki haaveilen, ehkä joskus ku neiti on isompi. Uusia pioneita haaveilen, täytyyki kattoa nuo sun hankkimat lajikkeet.

  VastaaPoista
 5. Niin ja aivan ihania nuo pelargoniat. Talvetatko ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä talvetan, viime talven yli kaikki säilyivät hengissä. Voihan se tosiaan olla näin, että huoleton on hevoseton ;)

   Poista
 6. Lammen ympärillä on minusta jo sellainen salaisen puutarhan tunnelma, siihen vain jatkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi tosiaan muokata sitä vähän. Siihen sitten joskus tulevaisuudessa tulee meidän pihasaunakin...

   Poista
 7. Ihania pihatouhuja siellä! Ahkeria olette!
  Oikein hyvää helluntaita!

  VastaaPoista
 8. Minulla on tuo Sarah ja on aivan ihana kerrottuine kukkineen, hurmaava tapaus. Voimia urakkaan:)

  VastaaPoista
 9. Hauskat pioni lajikkeet olet hankkinut:)
  Voit ottaa siemeniä talteen kukista sillä sitä lääniä riittää vaikka millä mitalla hyvältä näyttää ja täytyy
  onnitella ahkeruudestanne!<3
  Hevosia ei ole, mutta hevoskastanja on!:)

  Hyvää illanjatkoa tai melkeinpä hyvää yötä kauniine unineen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea Sirkka, en ole ikinä kerännytkään siemeniä pioneista. Pitääpä kokeilla! Hevoskastanja voisi tosiaan olla huolettomampi kuin hevonen :)

   Poista
 10. Pitkästä aikaa blogikierroksella.
  Voi miten teillä on oltu ahkerana... Kateeksi käy, nyt kun ei itse pysty mihinkään!!
  Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Titti kyllä kohta sinäkin taas pääset hommiin <3

   Poista
 11. Minun perheelläni on yli kymmenen hevosta ja ihan hyvin niittenkin kanssa pärjätään. Kesälaitumella olevat hevoset ovat vielä helpoimmasta päästä. Kamalasti on kuullut miten on hommaa, mutta riippuu ihan siitä miten asian kokee. Vettä, ruokaa ja seuraa, jos ei jotain ratsua halua. Silloin lisänä on tietenkin se liikuttaminen, niin itsensä, kuin hevosenkin.
  Eli ei kannata sellaisesta haaveesta luopua, kun ette te miltään sohvaperunoilta kuulosta. Ehkä sellaiselle niistä on eniten työtä :D
  Hienosti piha edistyy. Minä istutin lasten kanssa tänä aamuna siemeniä kasvimaahan ja kokeillaan tulisiko meille edes yksi retiisi jaettavaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minunkin kaverini sanoo, hänellä on myös yli kymmenen hevosta :) Nauraa ihan kahdelle hevoselle ;D Eikö kevät olekkin ihanaa aikaa!

   Poista
 12. Täälläkin haaveillaan muutamasta hevosesta.Olen omistanut hevosia, mutta ne ovat aina olleet toisten talleissa. Nyt kun tilaa riittäisi kotonakin, niin olen alkanut venkoilemaan: en pääse enää lähtemään minnekkään, hevoset voivat sairastua ja lasku voi olla hirveä..yms.. mutta niin ihania otuksia ovat,että enköhän vielä joskus pääse yli jahkailusta. Kannustan ehdottomasti hevostelun pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat jahkailut ne on siis sinullakin :) Mutta kyllä se aika vielä koittaa, että löytyy se "rohkeus"...

   Poista
 13. Pihasta tulee varmastikin oikein hieno. Tuo ruosteinen aura on kiva yksityiskohta maalaistalon pihaan. Hevoset on kyllä upeita otuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekkin tykkään tuosta aurasta kovin.

   Poista
 14. Voi että kun on inspiroivia kuvia, tuo allaskin on niin mahtava että sen ympärille keksis vaikka mitä kivaa! Ja kun hommaa on paljon, on parasta keskittyä nauttimaan sen hetken puutarhatöistä, ja saavutuksista, kuten nyt niistä pioneista. Upeat pelakuut, minun ensimmäinen vasta vääntää vaivalloisesti nuppuaan...

  Unelmia pitää olla, hienoa että teillä useampikin on niitä jakamassa. Ja joskus täytyy rohkaistua niitä unelmia toteuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Altaan ympärille on tosiaan suunniteltu vaikka ja mitä :) Kuten esimerkiksi pihasauna... Joskus sitten tulevaisuudessa.
   Unelmia tosiaan pitää aina olla.

   Poista