lauantai 17. marraskuuta 2012

LämpöäTällainen mööpeli meille piiiiitkän harkinnan jälkeen kotiutui, Mitsubishin ilmalämpöpumppu. Ensin ajattelin, että mitenhän se käy vanhaan taloon, mutta sitten annoin periksi, kun hikiotsalla ajattelin tulevia talven sähkölaskuja... Meillä edellisessä talossa oli tuollainen vanhempi malli ja siellä oli kokemukset hyvät. Ja antaa se kuulkaa lämpöä, aamulla kun tulee alas, tulee oikein lämmin löyhähdys portaissa vastaan! Ei tarvi heti olla hellaan sytyttämässä tulta kylmän takia. Nyt siis aamulla oli alhaalla lämmintä 23,5, ennen pumppua oli 17 astetta...Menee kuulkaa aikaa, ennen kuin tottuu taas näin lämpimään sisäilmaan :)


Tässä vielä kollaasi ikkunalla kukkivia pelakuita.

Hyvää viikonloppua!


30 kommenttia:

 1. Lämpöhän nousee kattoon, ja varpaat haluaisi lämpöä... Meilläkin tulee lämpö katosta.

  VastaaPoista
 2. Voin hyvin kuvitella kuinka suloista on lämmin ilma kovilla pakkasilla. Meilläkin vanha talo ja välillä kylmä yllättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiva nähdä miten pelittää kovilla pakkasilla... Pitää muistaa raportoida sitten :)

   Poista
 3. Ilmeisesti se sähkönkulutus noissa on kuitenkin pienempi kuin suorasähköllä. Meillä ei kokemusta tuollaisesta ole.

  Tuossa sinun bannerissasi on aivan ihana tunnelma. Olen suunnitellut jotain vastaavaa omaan pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se laski tuntuvasti sähkölaskua entisessä talossa. Kiva nähdä mikä vaikutus on täällä.

   Poista
 4. Meillä on ilmalämpöpumppu ollut jo kauan ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen. Kylmällä ilmalla saa lämmintä ja kuumalla ilmalla viileää.
  Sinulla kukkii siellä tosi kauniisti pelakuut vielä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että muillakin on hyvä kokemuksia :)

   Poista
 5. Loistava hankinta! Meillä on myös Mitsu, kun mies ei muuta merkkiä hyväksynyt ja olen ollut minäkin tyytyväinen! Tuo samainen lämmin löyhähdys on aamuisin kyllä niin ihana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piti laittaa jo eilen pienemmälle, kun kaikki "valittivat", että on jo liian kuuma :) Kiva vehje!

   Poista
 6. Varmastikkin hyvä valinta sinne teille, kun on isot sähkölaskut lämmittämisen vuoksi.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin ilmalämpöpumppu,on se vaan hyvä keksintö:-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo on tosiaan hyvä keksintö :)

   Poista
 8. Kätevä laite. Niitä on täälläpäin monessa sähkölämmitteisessä rivitaloasunnossakin.

  VastaaPoista
 9. Täälläkin ollaan mietitty tuota vehettä kun Vattenfallilla siitä nyt tarjouskin...Pitävät sitä vaan kuulemma liian äänekkäänä rivitalloon taloyhtiön hallituksessa, saas nähä :)

  VastaaPoista
 10. Meillä on samanmoinen.Kovilla pakkasilla ei sitä voi pitää kuitenkaan päällä.Olisko -20 pakkasraja,että laite on suljettava.Mutta toivotaan yhessä leutoa talvea=)
  Ilmanpuhdistus osio on myös laitteessa kätevä.
  Mukavaa ja lämmintä viikkoa sulle=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lämmintä on ollut, niin ulkona kuin sisälläkin :)

   Poista
 11. Meille on sanottu että pumppuja EI saa sammuttaa kovillakaan pakkasilla! (naapurilla hajosi kuulema sen takia kun sammutti talvella sen aina kovilla pakasilla ja taas laittoi käyntiin ku asteet laski) Asteita pienentämällä ja sisäilmaa kierrättämällä pitää sen käynnissä. Mutta käteviä laitteita on ;)
  Unelmoija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sitä tarvi sammuttaa kovilla pakkasilla mutta kovin hyötyähän siitä ei taida paukkupakkasilla olla.

   Poista
  2. Joo lämpöä ei kannata ottaa.
   Unelmoija

   Poista
 12. Meille on myös tulossa; meillä on mailla ja ollaan oltu siihen tyytyväisiä. Tähän varsinaiseen kotiin tehtiin viime talvena patterien termostaattisäädöt ja sen jälkeen välillä talvisin tarvittaisiin lisää lämpöä. Suurempi ongelma meillä on kesäisin ollut se, että tämä asunto on niin tajuttoman kuuma - ikkunat (olohuoneessa koko seinän levyiset) kuumimman iltapäiväauringon suuntaan ja helteillä koko kämppä hirvittävän kuuma alakertaa myöten. Meillä on sellaiset ikkunat, joista on tosi vaikea tuulettaa ja läpivetoja ei oikein muutenkaan pystytä järjestämään: meillä on periaatteessa sisäkissa, joka karkaa alta aikayksikön pellolle, jos ovet tai ikkunat ovat auki;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kätevä laite myös viilennykseen. Meillä ei siihen ole kesäisin tarvetta. Mutta tuo se nyt ihanan lämmön :)

   Poista
 13. Varmasti kannattava hankinta nykypäivän sähkön hinnalla. Meilläkin on suunnitelmissa kyseinen laite, mutta ei ihan vielä pystytä sitä hankkimaan :) Ihanan kesäisen olon tuovat vielä kukkaset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan helpotusta sähkölaskuihin... :)

   Poista
 14. Meillä ei tuollaista vehjettä vielä ole. Isäntä on senverran vanhanaikainen, että pitää niitä turhuutena. Naapureilla on ja kokemukset ovat kahdenlaisia. Hyvä ja säästää, jos ei käytä jäähdytykseen, senhän se tekee sähköllä ja huonoa pakkasenkestävyys, huollot ja ääni. Minä voisin kyllä semmoisen ottaa,mutta tuo kammottava ulkonäkö ei miellytä. Sehän on vanhassa talossa ruma sekä ulkoa että sisällä, meillä sitä ei saisi edes mihinkään näkymättömään paikkaan.
  Toisaalta, sehän on pumppu, joka pumppaa ilmaa ja minä en siedä leijuvaa huonepölyä, joten laiskana siivoojana tuo kone voisi olla kammotus minulle. Huonelämpötilan pitämniseksi tasaisena kone olisi varmaan hyvä, mutta sähkölaskun pienentäjänä pidän uuneja ja hellaa parempana, enkä voisi myöskään elää 23asteen lämmössä. Mummulassakin tuntuu, etten voi hengittää kuumuuden takia. 18-19 olisiihana, mutta talvella on lattiassa kylmä ja katossa kuuma, siihenkään pumppu ei auta, tai ehkä auttaa, jos pumppaa kuumaa joka paikkaan, kai sitä silloin riittää lattiallekin.
  t, elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo ulkonäkö on tosiaan pitkä miinus... Mutta tuosta äänestä, minusta se ei olekkaan niin paha kuin luulin :)

   Poista
 15. Eikös tuon pumpun ns.hyvä puoli että se ottaa lämmön juurikin katonrajasta ja puhaltaa sen lattiaan? ;)
  Unelmoija

  VastaaPoista