keskiviikko 27. helmikuuta 2013

RysäysYöllä heräsimme yhden aikoihin kun koirat pomppasivat pystyyn. Menin portaikkoon ja katsoin että alakerta oli savua täynnä... Huusin miehelle, että äkkiä katsomaan tilanne ja samalla huusin tenavat hereille. Äkkiä alakertaan ulko-ovelle, samalla mies huusi, että ruokailuhuoneen katto on tullut alas. Ei muuta kuin ulos ja soitto hätänumeroon. Palokunta ja poliisit tulivat tarkastamaan tilanteen ja sähkömieskin kävi ottamassa johtoja irti. Yön olimme sitten meidän toisessa talossa, tulipahan käyttöä sillekkin. Nyt on sitten koko alakerta paksun pölyn peitossa ja minusta ei ole mitään apua tilanteeseen, kun jalka on kipsissä... Pohjolan vakuutustarkastajakin soitti juuri ja sanoi näkemättä, että vakuutus ei korvaa vahinkoa. Että tällaista tänään.

*Muoks* Nyt onneksi saatiin siivous ja särkyneet esineet vakuutuksen piikkiin...


76 kommenttia:

 1. Herranjestas... apua!!! No onneksi kenellekään ei sattunut mitään. Huh huh, hurjan näköistä. Miten tuo on mahdollista, mitä teillä oli tuolla yläkerrassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkerrassa on meillä makkarit. Tukiparru katosta oli mennyt poikki, joten välipohja petti... Huh huh...

   Poista
  2. Kaikki on näköjään mahdollista, mutta onneksi ei tosiaan tapahtunut päivällä ja kukaan ei tippunut alas katon mukana. Voimia koko perheelle, asioilla on tapana järjestyä ja tuo on kaikesta huolimatta vain maallista.
   Olemme kokeneet myös suuren vahingon aikoinaan veden muodossa entisessä kodissamme. Ja voin sanoa että alkujärkytys oli kaamea, mutta asiat järjestyivät ja aloin ajattelemaan että kaikki perheenjäsenet ovat sentään kunnossa ja kaikki materia on korjattavissa.
   Isot voimahalit vielä perään!!

   Poista
  3. Kiitos! Kyllähän se näin on, että asiat järjestyvät ja tosiaan se on nyt pääasia, ettei kenellekkään käynyt mitenkään.

   Poista
 2. Uskomatonta!
  Onneks kukaan ei sitten nukkunut ruokailuhuoneen ylapuolella olevassa huoneessa.Olisi ollut aikamoinen heratys...
  Miten ne vakuutusyhtiotkin paasevat aina luistamaan tilanteesta maksamatta???
  Tsemppia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse asiassa vanhimman pojan huone on tuon huoneen päällä, mutta kun on paksu välipohja, niin poika nukkui sikeästi... Mekin miehen kanssa herättiin vain koirien liikehdintään! Kyllähän ne nuo vakuutusyhtiöt onnustuu aina luikertelmaan itsensä kuiville :(

   Poista
 3. Niin, olen sama mieltä. Onneksi ei käynyt kenellekään pahasti.T:) Koralli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan sattui yöllä, olisi voinut käydän pahemminkin...

   Poista
 4. Voi kamala! Onneksi kukaan ei loukkaantunut! Voimia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi tosiaan ei kukaan loukkaantunut!

   Poista
 5. No voi mahoton! Onneksi tosiaan kukaan ei ollut alakerrassa. Kannattaa vielä yrittää saada vakuutusyhtiötä mukaan.
  Voimia sinne koettelemuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi tämä sattui tosiaan yöllä...

   Poista
 6. Voi kuinka kamalaa! Onneksi olette itse kunnossa. Joskus ihmettelen, että mitähän ne vakuutusyhtiöt sitten suostuvat maksamaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ihmetyttää nuo vakuutusyhtiöt, ensin maksetaan vakuutuksia tonnitolkulla ja sitten kun jotain sattuu, ei saakkaan mitään...

   Poista
 7. No huh huh! Tosi ikävä tilanne, onneksi tosiaan teillä tuo toinen talo. Tsemppiä sinne asian selvittelyyn ja sinulle toipumisia jalan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos naapuri :) Onneksi on tosiaan tuo toinen talo...

   Poista
 8. Huh huh, kamala tapaus. Kaikkea voi näköjään sattua vanhassa talossa, tuntuis ettei tuollaiset vankan näköiset rakenteet hevillä murru.. Onneksi tosiaan ei kukaan ollut alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan kukaan ei ollut alla... Lehdissä, jotka sieltä tippuivat, oli vuosiluku 1920, liekko silloin tuo osa taloa rakennettu.

   Poista
 9. Onpa kamala juttu, voimia teille kovasti lähetän! Onneksi kukaan ei loukkaantunut!

  VastaaPoista
 10. No huh... kaikkea sitä voikin sattua. Onneksi kukaan ei jäänyt alle.
  Oikein paljon tsemppiä teille !

  VastaaPoista
 11. Onni tosiaan onnettomuudessa, ettei kukaan lokkaantunut. Tsemppiä teille kovasti lähettelen!
  -k-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin on, olisi voinut käydä pahemminkin.

   Poista
 12. Herranjestas mita kaikkea sita voi sattua!!! Enpa ole ennen moisesta kuullutkaan. Onni onnettomuudessa, ettei sattunut kenellekaan mitaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea sitä näköjään voi sattua...!

   Poista
 13. Tärkeintä, ettei kellekään sattunut mitään - ja että teillä on se toinen pytinki, missä asua korjausaika. Hurjan näköistä jälkeä tuossa on tullut ja kyllä sieltä vakuutusyhtiöstä kannattanee toinenkin mielipide vielä ottaa...tsemppiä korjaustöihin - ja muuhunkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tuli onneksi tieto, saadaan siivous vakuutuksen piikkiin...

   Poista
 14. siis järkyttävä!! nyt mua alko pelottaan, että tämänki talon katto vielä joku kaunis päivä/yö rysähtää... hui!! ja tiiän, että meilläki on tuolla välikatolla just tuollaista "möyhyä" eristeenä.. on aikamoinen pöly siellä nyt joka paikassa...
  ja kuten sanottu, asioilla on tapana järjestyä, luota siihen! ja ei muuta, ku painostamaan vakuutusyhtiötä vaan!! Voimia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikea näköjään voi sattua vanhassa talossa, tätä nyt en osannut kuvitellakkaan... Onneksi huomenna L& T tulee siivoamaan.

   Poista
 15. Huh mikä tilanne! Onni ettei ketään sattunut alle, mutta eihän tuossa kohtaa harmitus ole mitenkään lievää. Suoraan sanoen ketutus on varmasti aika suurta.
  Tsemppiä! Jos asuisin lähempänä tulisin heti auttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kyllä, ketutus on tosiaan nyt suurta. Mutta tosiaan onneksi ei tullut kuin aineellisia vahinkoja...

   Poista
 16. Voi että! Mitä noilla vakuutuksilla..........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pääasia ettei kenellekkään sattunut kuinkaan.

   Poista
 17. Tää on mun pahin Mielikuvituspainajainen, mutta luulin että tää
  on sarjassa- ei ole oikeesti mahdollista.
  Mutta siis on?!! Aivan kauhea! Tsemppiä sinne kovasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on näköjään mahdollista... Kiitos!

   Poista
 18. Voi hyvänen aika! Onneksi ei perheelle tai lemmikeille käynyt mitenkään.

  Voimia kaiken kanssa!

  VastaaPoista
 19. Kamalaa! Olen itse kamala stressaaja ja juurikin yläkerran romahtaminen alas on yksi suurimmista peloistani! Miten se voikin tapahtua, jollekin, jonka kirjoituksia seuraan! Onneksi oli koirat lähellä "kertomassa" tilanteesta, meillä koira majailee alakerrassa eli pitäisköhän alkaa tarkastelemaan oman talon tilannetta. Todella paljon voimia! Onneksi kevät ja kesä ovat pian täällä, ettei talvi ole vasta alkamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi yläkerta tullut alas vaan välipohja. Siellä oli ihan hirveästi muhaa, hiekkaa, turvetta yms. painoa, että parru ei vain kestänyt. Yläkerta on rakennettu joskus myöjemmin. Onneksi kevät on tulollaan :)

   Poista
 20. Mikähän lie parrun haurastuttanut, selviääköhän se? Onneksi te asukit olette kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Taisi olla liian paljon tavaraa välipohjassa, siellä oli tolkuttomasti muhaa, hiekkaa, turvetta yms. Varmaan aikojen saatossa aina vaan lisätty eristettä, kun on vähän vajonnut... Parru ei ollu lahonnut vaan ilmeisesti nyt tuli tiensä päähän ja sanoi röks.

   Poista
 21. Voi jukrat!
  Ensimmäisenä tuli mieleeni,että onneksi sattui yöllä ja onneksi kenellekkään teille ei sattunut mitään!
  Mutta kaikkea sitä sitten voikin tapahtua...Justiinsa jossain romahti hevostallin tapanen , mutta että oman kodin kattokin voi tulla alas!!?
  Voimia teille nyt sinne oikein paljon ja toivotaan, että pian pääsette takaisin kotiinne.
  Kyllä kaikki varmaan järjestyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aamu seitsemästä lähtien on L&T:n porukka häärinyt alakerrassa tyhjentäen huonetta. Onneksi talossa pystyy asumaan. Kyllä tämä nyt tästä!

   Poista
 22. Ei herranjumala!! Tulee ensimmäisenä mieleen että luojan kiitos tuo tapahtui yöllä kun olitte nukkumassa ettekä juuri tuolla ruokailuhuoneessa. Karmeata jälkeä. Ja toisena tulee mieleen tuo vakuutustarkastajan lausunto. Että miksi hemmetissä (jos kielenkäyttö suodaan anteeksi) vakuutus ei korvaa?!?

  Tsemppiä sinne!
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan sattui yöllä, minä en olisi kovin joutuin päässyt alta pois :) Vakuutus ei tosiaan korvaa uutta kattoa mutta siivouksen ja rikki menneet esineet onneksi lupasivat korvata. Kattoa vakuutus ei korvaa, koska se ei ollut äkillinen tapahtuma...?! No, onneksi korvaa edes jotain.

   Poista
  2. Juu miehenikin, joka tietää vakuutuksista hieman enemmän kuin minä, sanoi että noiden rakenteellisten juttujen kanssa on melko mahdoton saada korvauksia. Mutta hyvä että edes jotain saatte. Ja kun se teidän ruokailuhuone oli niin kaunis....

   Poista
  3. Harmittaa, kun alakerran ainut valmis huone meni... Huoks...

   Poista
 23. Todella hurjaa!! Paljon voimia tuon kaamean sotkun selvittämiseen. Onneksi on kuitenkin suojelusenkeleitä ja ihan mahtavia koiria, jotka huolehtivat laumastaan :)

  VastaaPoista
 24. No voi herttinen...Onneksi meni vaan tavaraa ja ite säilyitte ehejinä. Voimaa ja valoa :)

  VastaaPoista
 25. Herranjestas!!! Voimia tilanteeseen ! onneksi olette kunnossa ♥

  VastaaPoista
 26. Hei!
  Asustellaan itse myös vanhassa talossa, joten sitä osaa kuvitella kaikenlaista, mutta että..
  Kovasti tsemppiä jälleenrakentamiseen ja kyllä mua kiinnostaa mihin syyhyn vakuutusyhtiö vetoaa kun ei kuulu heidän korvauksen piiriinsä?
  Onneksi teillä itsellänne kaikki ok. Tsemppiä kevääseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vakuutus ei tosiaan korvaa uutta kattoa mutta siivouksen ja rikki menneet esineet onneksi lupasivat nyt korvata. Kattoa vakuutus ei korvaa, koska se ei ollut äkillinen tapahtuma.

   Poista
 27. Hurjan näköinen! Miten sieltä tullutkin noin paljon törkyä alas. Näin samanmoisesta joskus painajaisia, kun asuimme pihan 1920-luvulla rakennetussa pikkumökissä. Nyt siellä vaan onneksi tavaroita.

  Voimia kaikkeen tuosta selviämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt on töryt saatu huoneesta pois mutta joka paikassa on paksu pölykerros... Siivous jatkuu siis.

   Poista
 28. No,voi pyhä jysäys,minkä teki!Siis ihan kamalaa.no,jos jotain hyvää,niin se,että sattui yöllä,kun olitte pois tuosta huoneesta.Oli teillä nyt sitten tuuria mukana sen suhteen.
  Tämmöset asiat on ikäviä.Mutta hyvää jatkoa sinne teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä oli tosiaan tuuria, että ei käynyt kenellekkään kuinkaan.

   Poista
 29. Tosi ikävä ja järkyttävä juttu!
  Onneksi teihin ei sattunut!
  Voimia ja jaksamista sinne!

  VastaaPoista
 30. Ei sitä uskoisi mitä voikaan tapahtua! Olen usein miettinyt että mitähän näillä vakuutuksilla tekee -sitten kun jotain tapahtuu niin ei korvata. Eikö tuo kuitenkin ollut äkillinen, ennakoimaton juttu.... harmittaa ihan teidän puolesta. Toivottavasti asiat selviävät. Halauksia ja paranemista jalalle ja mielelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Asiat alkaa jo järjestymään. Mutta kaikkea sitä voi sattuakkin...

   Poista
 31. Hui, nyt vasta huomasin tämän! Ihan kauheeta! Paljon tsemppiä teille!! Kaikkea sitä voikin sattua... =/

  VastaaPoista
 32. Herranjestas!!
  Mä katsoin tuota ekaa kuvaa ja ihmettelin että minkäs rauniotalon te olette bonganneet, mutta totuus olikin "vähän" toisenlainen!
  Mutta on sielä välissä tavaraa ollut, täytyy sanoa, kun tuota kasaa katsoo!
  Kuten jo todettu, onneksi tapahtui yöllä, ettei pahimmillaan istunut koko perhe pöydän ääressä!

  Kyl se siitä - vaikkei ehkä just nyt siltä tunnukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tavaraa oli tosiaan ihan reippaasti, siksi se parru murtuikin...

   Poista
 33. En ollut uskoa silmiäni - voin vaan kuvitella miltä teistä on tuntunut rysähdyksen jälkeen... Onneksi olette kaikki turvassa terveinä lemmikkejä myöden ja asiat ovat jo paremmalla tolalla. Olette todella urheita koko perhe! Paljon tsemppiä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt jo vähän naurattaakin tuo tilanne... Onneksi ei tosiaan kenellekkään käynyt kuinkaan.

   Poista