sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Lämmintä


Tulppaanit, akileijat, kullerot ym. kukkivat täysillä. On ollut niin lämmintä, että tulee väkisin mieleen, että minkälainen on kesäkuu, kun nyt toukokuussa on näin lämmintä pitkään... Naapurin vanha mies sanoo, että yöpakkaset tulevat vielä, kun ei sada ja on näin lämmintä. Siitä huolimatta istutin rohkeasti daaliat ja muut esikasvatetut taimet ulos.


Huomasin eilen, että tuomikin kukkii, n. viikkoa aikaisemmin normaalista aikataulusta. Täällä on tuomi ruukannut kukkia, kun koulut loppuvat.


Taimipusseja lähdössä Äidillekkin, kosmoskukkaa ja asteria.


Eilen oli kova päivä, laitettiin rattorin perään auton peräkärry ja lapioitiin talven hevon peet kärryyn ja kuskattiin toiselle laitumelle, johon sitten kylvetään uusi hevosheinä. Kaikkia ei vielä edes saatu, homma siis jatkuu...


Meillä sitten Manu (valkoinen) menee tiistaina polven ristisideleikkaukseen. Ristisidehän sieltä oli sitten paukahtunut poikki, huoh. Ei mitään halpaa lystiä, mutta pääasia, että Manu saa taas toimivan jalan. Parin kuukakuden kuntoutus on sitten vielä edessä. Pitäkäähän peukkuja, että kaikki menee hyvin.

Minulla eka viikko työtä taas takana, tuntuu taas sille, kuin sieltä ei olisi ikinä edes ollutkaan pois. En ole edes joutanut vierailemaan blogeissanne, kun ulkona on pitänyt olla töiden jälkeen :) Jouduin käymään OYSissa tarkastuksilla leikatun jalan turvotuksen takia mutta ihan normaalia se vielä on tässä vaiheessa. Ja syksyllä sitten leikataan oikea jalka.

Aurinkoista sunnuntaita!10 kommenttia:

 1. Meillä on myös ristiside operoitu koiralta, siinä paikassa voi vain kiitellä vakuutuksia. Mutta ihan ennalleen jalka ei ole koskaan parantunut, se on leikattu vanhalla menetelmällä ja tähystys olisi vissiinkin ollut se parempi. Mutta neljä vuotta tuolla jalalla on nyt leikkauksen jälkeen juoksenneltu :)

  VastaaPoista
 2. Akileija jo kukassa! siellä taitaa olla kevät edempänä kuin täällä.

  Toivottavasti Manun operaatio sujuu hyvin.

  VastaaPoista
 3. Sulla siellä kukkii jo monet kukat, kauniita!
  Kurja, kun koiria pitää operoida, on se aina kurjaa ja se jälkihoito ja kaikki.
  Ja maksaa maltaita.
  Toivotaan, että kaikki menee kuitenkin hyvin ja paranee pian taas!

  VastaaPoista
 4. Ei meilläkään kuki akileija vielä! Hyvä kun on edes nuppuja. Ja tuomenkukkakin taitaa olla hädin tuskin vasta tullut. Mutta en valita. tämä aikainen kevät ja lämpö on ollut tervetullutta pitkän talven jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Kauniisti kukkii sinulla siellä kukat ja tuomikin jo noin upeassa kukassa.
  Toivottavasti Manu paranee pian!

  VastaaPoista
 6. Ihana akileija ! Onko se lapinakileija tai kääpiöjapaninakileija, kun se kukkii jo noin aikaisin.
  Onneksi peiteharsot voi laittaa arkojen kasvien päälle, jos yöpakkaset uhkaa. Se on vanha hyvä konsti, kunhan vain muistaa seurata sääennustetta ; )

  VastaaPoista
 7. Pretty! Love the weather and those adorable dogs. Must hunt some lovely flowering plant this weekend. Got my eye on your next posts.

  VastaaPoista