lauantai 13. syyskuuta 2014

Kotkotusta


Meillä odotetaan perheenlisäystä kanoille. Edwina-rouva on hautonut jo kaksi viikkoa neljää munaa allaan. Tosin kyseessä on vielä nuori hupakko, joten olen nähnyt sen huitelevan kanalassakin muiden joukossa jonkin aikaa... En tiedä kuin kauan kärsii munien olla ilman hautomista. Munat on vaihdettu toisen kukon hedelmöittämiin muniin. Mutta ensi viikolla pitäisi tipusten kuoriutua, -jos kuoriutuvat.Kasvihuoneen satoa, mini viinirypäleitä, vihreitä tomaatteja, pari paprikaa ja yksi kurkku. Minun tomaatit ei punastuneet yksikään. Missähän on vika?
Poika osti itselleen veneen ja tuollaisen kelluntadonitsin rippirahoilla. Venneen kyytiin olen minäkin jo päässyt mutta tuota donitsia täytyy kokeilla ensi kesänä lämpimillä ilmoilla. Vaikuttaa hauskalle ja kuulemma hyvä kalastaa.


Ilmat ovat olleet lämpimät ja aurinkoiset. Ihana syksy!


12 kommenttia:

 1. Upeat rypäleet! Mulla viiniköynnös melkein kuoli kasvarissa viime talvena. Siirsin sen kokonaan ulos. Saa nähdä, miten ensi talvena käy. Hauska paatti pojallasi ;O)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, omia tipuja ja viinirypäleitä! Tomaatissasi näyttää olevan vielä lehdet, kannattaa napsia kaikki pois ja latvoa latvoista kaikki kukat/kukanalut pois niin jaksaa kypsyttää tomaatit. Meillä se tehosi ja nyt tulee satoa enemmän kun jaksetaan syödä :)

  VastaaPoista
 3. Oi, teillä tulee rypäleitä! Meillä tuli aika paljon pikkutomaatteja ja loput keräsin vihreänä. Kypsykööt sisällä.
  Tuo keltainen kultapallo(?) on upea, mutta harmi kun se kaatuilee. Sitä oli aina meillä ja mummulassa, itellekin oon aikonut istuttaa. Pitäis vaan tehdä sille tuli vaikka heinäseipäistä. Mukavaa syksyviikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti sieltä kuoriutuu pikku tipusia eikä kanaemon tarvitse pettyä - vaikka hupakko onkin;)
  Ja kyllä - ihana on ollut syksy!
  Aurinkoisia syyspäiviä sinne!

  VastaaPoista
 5. Voi mikä kana! Minäkin oikeastaan haluaisin kanan tai pari. Ja olisihan se kukkokin veikeä herätyskello :)

  Kalamiehelle kireitä siimoja!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti Edwina-rouvalle kuoriutuu tipuja. Tuo nuori hupakko vertaus nosti hymyn huulille:)
  Minulla on kahta erilaista tomaattia kasvihuoneessa. Toinen on tehnyt paljon pieniä tomaatteja (muistaakseni ruukkutomaatti) ja toisesta tavallisesta tomaatista on saatu yksi punainen tomaatti vasta.
  Kivat ostokset poikasi on tehnyt!

  VastaaPoista
 7. Toivotaan että saatte perheenlisäystä :). Kiva postaus :). Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 8. Minulla myös pääasiassa vihreitä tomaatteja :(. Ehkä reilu kymmenen on tullut kypsäksi asti. Tosin tätä pelkäsinkin, sillä olen kuullut, että Suomen kesä ja aurinko eivät aina riitä kypsyttämään tomaatteja täällä. Ne tarvitsevat kuulemma tosi paljon auringon valoa kypsyäseen.

  Oli kiva lukea rippijuhlistanne, meillä on tulossa ensi viikonloppuna :)

  VastaaPoista
 9. Mahtavannäköinen tuo kultapallo :)

  VastaaPoista
 10. Edwina on niin hellyttävän näköinen hautoessaan:)

  Minä juuri poimin tomaatit sisälle punastumaan. Sain kesällä ilmaistaimen ja yllätyksekseni se teki tomaatteja:) Ensi vuonna hankin useamman taimen heti alkukesästä.

  VastaaPoista
 11. Ihana hupakko;) Ja ihanat seinälamput tuolla aikaisemmassa postauksessa!

  VastaaPoista
 12. Kiitokset kaikille yhteisesti kommenteista :)

  VastaaPoista