sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Tatteja ja rapuja
Sienestyskausi on nyt kovimmillaan, olemme jonkun kerran käyneet ja saalistakin on tullut pannulle asti. Tatteja olemme etsineet, pitäisi tosin rouskujakin kerätä sienisalaattia varten. Koirat ovat tottakai olleet mukana.Eilen illalla olimme rapujuhlissa minun isällä. Mukavat juhlat, totesimme siinä, että viimeksi olemme pitäneet rapujuhlat meillä silloin, kun asuimme kaupungissa... Meillä tuli nyt elokuussa seitsemän vuotta maalla, että aikaa siitä on.
Meidän joki on ollut ennen erinomainen rapujoki, mutta kun voimalaitos on tullut, ravut ovat häipyneet sen sileän tien. 


Louise Bugnet ruusu on innostunut taas kukkimaan, uusia nuppujakin on tullut. Toivottavasti yöpakkasia ei kovin vielä olisi.


13 kommenttia:

 1. Ihania syksyn tunnelmia ja kuvia <3.

  VastaaPoista
 2. Nyt sienisatoa onkin aika kivasti. Suppilovahverokeittoa on syöty pitkästä, pitkästä aikaa ja kyllä maistuikin hyvältä. Sienet löytyivät ihan lähimetsästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja niin mukavaa kulkea metsässä ☺

   Poista
 3. Minä en ymmärrä noista ruokasienistä oikein mitään, mutta värisieniksi keräilen joskus seitikeitä...Niitä kun keittää, on kuin milla-magia ja sitä keitosta ei kannata maistella! Ihana ruusu! Hyvää syksyä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina! En minäkään kuin muutaman sienen tunnista muita ei poimita...

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja tunnelmia!
  Ihanaa syyskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Nam, rapuja tekisi mieli. Jostain syystä emme ole tänä kesänä/syksynä syöneet/saaneet yhtään rapuja! Pitääpä kunnostautua. Meillä samat sienestyspuuhat käynnissä :). Tatteja löytyykin nyt mukavasti.

  VastaaPoista
 6. Kauniit kuvat!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Sienet ja ravut kuuluvat niin syksyyn.Pittäiskin pitää rapukestit.Saahan niitä kaupan pakastealtaastakin:)Karvatassut on meilläkin aina mukana metsäreissuilla.Nauttivat niin,kun saavat juosta vapaana.Sitten ovat poloiset niin väsyneitä,kun tullaan kotiin.Ja uni taas maittaa:)Mukavaa syksyä sinne ja toivotaan ettei yöpakkasia ole vielä pitkään aikaan!

  VastaaPoista
 8. Kivoja syystunnelma kuvia täällä sulla!
  Sieniä olisi kyllä kiva kerätä, muttakun en niitä tunne hyvin, niin silloin on parempi jättää ne sinne metsään.
  Kanttarelli taitaa olla ainoa ruokasieni, jonka uskallan ottaa syötäväksi.
  Kivaa syyskuun viikonloppua!

  VastaaPoista