lauantai 15. helmikuuta 2014

Energiaremontista


Tietsikkahuone tänään, paljon mitään ei edelleenkään ole tapahtunut. Tilkitsemishommia seinän viereen tehty ja lasivillat revitty pois ikkunan viereltä. Nekin tilkitään vanhoilla räsyillä. Jospa sitä saisi parin viikon päästä talvilomalla jotain aikaiseksi... Mutta kyllä muuten eristyshommat ja ilmalämpöpumppu ovat hoitaneet hommansa, meillä on 5000 kWh vuodessa tippunut sähkönkulutus! Vielä kun eteinen (meidän kylmin ja vetoisin huone) saadaan rempattua, niin auttaa sekin osaltaan. Tuo 5000 kWh:kin vuodessa tekee euroissa jo paljon.


Helmikuun kuva. Lunta ei ole kuin muutama sentti ja plusasteilla ollaan menty pitkään, välillä tulee vettä ja välillä oikein märkää räntää...


Töiden jälkeen olen ollut edelleen väsynyt, meillä töissä puhaltavat muutoksen tuulet, joten nekin osaltaan vaikuttavat. Niin, että viikolla tämä blogimaailma on jäänyt siihen, että käyn kyllä lukemassa teidän postauksia mutta harvoin olen jaksanut kommentoida. Yritän parantaa nyt tapani... Nyt lähden katsomaan Downton Abbeyta, kun miekkoset on taas pilkillä. Tuota sarjaa on niin kovin kehuttu, että nyt kun se alkoi alusta, piti minunkin alkaa se tallentaa :)

Hyvää viikonloppua!18 kommenttia:

 1. Ihana maisema/pihakuva ja tuo hevonen:)
  Intoa remppaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanskuliini, sitä tarvitaan :)

   Poista
 2. Onhan tuossa vielä hommaa, mutta nuo lautalattiat on <3
  Meillä vetää melkein joka kulmasta eikä täällä Alankomaissa oikein ymmärretä kunnolla eristyksen päälle. Hieman olemme yrittäneet parantaa tilannetta viimeisten vuosien aikana, mutta ei tästä tönöstä ikinä saa kunnon energiatehokasta kotia *huoh* Mutta pienikin lasku vuosittaisissa lämmityskuluissa on plussaa...
  Hyvää viikonlopun jatkoa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Hommaa on... Pikku hiljaa, niin kuin meillä aina :) Eihän näistäkään tule ikinä kunnon enegiatehokkaita eikä minusta pidäkkään tulla, tuuletus toimii :D

   Poista
 3. Kyllä se tuosta pikkihiljaa valmistuu!
  Tuollainen remppa maksaa pian itsensä takaisin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pikku hiljaa valmistuu :) Kyllä se näin on ja onhan se asumismukavuuskin kasvanut...

   Poista
 4. Sähkön hinta, ja vero ainakin, vaan jatkaa nousuaan, joten tuollaiset säästömäärät tulevat tarpeeseen. Hieno juttu! Jaksamista työkuvioihin, toivottavasti helpottaa pian ja ainakin loma on ilmeisesti tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Talviloma häämöttää parin viikon kuluttua... Sähkö ei ainakaan halpumaan tule, joten säästöt ovat tarpeen :)

   Poista
 5. Ei taida tosiaan nämä meidän vanhat ihanuudet olla niitä energiatehokkaimpia tapauksia ja kyllähän se pakkasten aikaan vähän hirvittää, mutta en vaihtais!
  Pihakuvasi on niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Vaihtais en minäkään :)

   Poista
 6. En vaihtaisi minäkän. Ei ole pumppuja, eikä tule, vetää ja työntää joka nurkasta, kapeja menee kamalasti, mutta aumismukavuutta piisaa. Olen ollut nyt kahtena viikonloppuna muualla yötä. Silmät vuoti, nenä kuivui, oli kamalan kuuma ja henki kulki huonosti, mutta oli keskuslämmitys, koneellinen ilmanvaihto, lasivillat ja kolminkertaiset ikunat. Nyt vaan parantelen itseäni tässä vetoisess, terveessä, mukavassa, suomalaisessa talvikodissa, jossa ei tarvitsekaan kulkea avojaloin ja pikkupaidassa. En vaihtaisi näitä vetoisia lattioita laminaattiin, ikkunoita alumiinisiin ja tulen rätinää ilmastoinnin huminaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näissä vaan niin erilainen asua :) Ja sisäilma on ihan eri kuin uusissa! Oikeassa olet.

   Poista
 7. Samaa mieltä Elinan kanssa. Vanhat talot hengittävät.

  Voimia työviikkoon!

  VastaaPoista
 8. Mullakin tuo Abbey on jäänyt aika lailla katsomatta. Voi miten soma hevonen. Ihanat silmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa tosi hyvälle tuo Abbey, taisin jäädä heti koukkuun! Simppa näyttää kyllä somalle mutta ei kyllä aina sitä ole :)

   Poista
 9. No onpas tosiaan sähkönkulutus laskenut! Meilläkin ensimmäisenä talvena kun tässä asuttiin meni lämpö katon kautta harakoille. Ja aika viileetä olikin! Nyt kun on tehty kattorempat ja vaihdettu pari ikkunaa niin meillä on laskenut myös kulutus huomattavasti, puolet tosta teidän luvusta=) Patteri meillä ei enää olekaan kuin keittiössä, ja lattialämmitys kylppärissä. Puuta vaan pitää pakkasilla kantaa selkä vääränä sisälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun meilläkin olisi tulisijoja enemmän kuin tuo hella... huoks...

   Poista