perjantai 2. toukokuuta 2014

Esa-kukko ja kanarouvat


Kuvassa istuskelee meidän tuleva kukko Esa. Meille tulee siis neljä kana-rouvaa ja kukko. Ne ovat tietysti suomalaisia maatiaiskanoja ja Alhon kantaa. Alhoilla on kova hautomisvietti, tipuja odotellessa :) Meidän pitkäaikaisesta haaveesta tulee vihdoin totta!


Vappuaattona kapisteltiin kanoille ulkohäkkiä, yhdestä tuuletusaukosta tulee kulku sitten sisälle. Nyt odotellaan vain verkkoa tulevaksi. Olemme ajatelleet, että kanat saisivat kulkea päivällä vapaana pihalla ja yöksi sitten häkkiin. Tuossa ihan lähellä nimittäin iltasella kaartelee kanahaukka vaanimassa...


Ensimmäinen istutus kasvihuoneeseen on viiniköynnös Zilga. Tuo saattaisi mennä täällä lämpimällä seinustallakin mutta otetaan nyt varman päälle.

Hyvää viikonloppua!


28 kommenttia:

 1. Ilosta perjantaiaamua kammarista ! Ihanoita maanlähheisiä juttuja onkin teille lissää sinne tulossa, hih, meijän naapurin isäntäkin on Esa :)

  VastaaPoista
 2. Suloista! Teillä on siellä superhyper ihana paikka asua.Kukko ja kanatkin kohta siellä tepsuttelee pihamaalla.Ja munia ei enää tarvihe kaupasta kotiin tuoda=)
  Toukokuu tuo mukanaan istutukset.Kasvihuone suo varman ja varhaisen kasvualustan. Toivottavasti sää pian lämpenee.On ollut niin kylmää.Kyllähän se siitä=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana Kristiina! Toivottavasti olisivat hyviä munimaan, noilla on vain hirmu kova haudontavietti... Kylmää on ollut, saisi lämmetä jo :)

   Poista
 3. Komia on Esa-kukko! Mikäs tuossa on pihalla tepastella ja komentoa pitää kanalaumalle;)
  Kivaa viikonloppua - ja kesäksi paljon munia ja monta tipua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :) Nämä meidän kanat on vielä nuorikoita, joten munia on odotettavissa vasta syksyllä.

   Poista
 4. Ihanalta kuulostaa oma kukko ja kanat. Tykkäisin itsekin jos se olisi olosuhteiden puolesta mahdollista :).

  Ps. Bloggailen nykyään Kilojen viemää blogissa, osoitteessa: eloajailoa-johanna.blogspot.fi. Vaikka pääpaino onkin elämäntaparemottiasioissa, niin lifestyle tyyliin mennään, joten kyllä sinne kaikenlaista muutakin tulee kirjoiteltua. Tervetuloa kurkkaamaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Kanat on ollut meidän haave siitä asti kun muutettiin tänne n. 5 vuotta sitten. Nyt sitten saatiin toteutettua :)

   Poista
 5. Upea Esa & Esan kanat :)
  Kasvihuone ja kanala: kaksi haavettani. Onnenpekka olet <3

  Oman kanalan munat ovat parhautta! Ystäviemme kanalan munista olemme saaneet kipinän pienimuotoiseen omavaraistalouteen, joka vielä on suunnitelma-asteella. Siksi on huippumielenkiintoista seurata blogituttujen puuhia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! On ne vaan erimakuisia kuin tehotuotetut munat ja keltuaiset keltaisempia. Nämä on tosiaan vielä varustettu kovalla haudontavietillä, joten toivottavasti olisi tipujakin odotettavissa :)

   Poista
 6. Ihanuuden ihanuus =) Meillä oli noita maatiaiskanoja melkein kymmenen vuotta ja väliin suorastaan kaipaa kukon kipakkaa kieuntaa ja lämpimien munien keräämistä omasta kanalasta =)

  VastaaPoista
 7. Nyt on lehdissä ollut paljon kirjoituksia pihakanaloista. Kanat on ilmeisesti kovasti mukavia seurattavia ja kesyyntyvätkin hyvin. Itsekin ottaisin kesäkanoja mökille jos olisin eläkkeellä. Nyt pitää vaan seurata teidän kanojen tepastelua blogin kautta. PS. Jos kanat tepsuttelevat vapaana pihamaalla saat varautua, että sitä itteensä kulkeutuu kenkien pohjissa sisällekin. On aika tuoksahtelevaa tavaraa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on vissiin kanat in :) Oli muuten vaikea enää saada tipuja mistään, olisi saanut pitkään odotella!

   Poista
 8. Ihanaa kun teille tulee kukko ja kanoja. Niiden touhuja on mukava seurata ja saatte oman kanalan munia, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi oikein odotan sitä, että ne tepastelevat tuossa pihalla :)

   Poista
 9. Kanoja! Ihana juttu, ja tuo kasvari myös! Ajattele, että saitte sen sittenkin mahdutettua aikatauluihin.

  Mua kiinnostais edes pari kesäkanaa mut mies ei halua lisää elikoita. Ehkä parin vuoden päästä sitten, jos lupaan yksin hoitaa, hih. Aina saa haaveilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat on kyllä minulle tosi ihania juttuja :) Voi kun lämpeneisi ilmat vähän, että saisi vietyä tuon valtavan taimimäärän kasvihuoneeseen!

   Poista
 10. Esa! :D

  Kivaa että kanalahaaveet konkretisoituvat!

  T. Työhuoneen Susanna, joka ei pysty nyt kirjautumaan

  VastaaPoista
 11. Onnea uudesta kanaprojektista. Varmasti kivaa saada kanoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! On tämä ihana juttu :)

   Poista
 12. Olisi kiva jos kirjoittaisit pienen jutun meille taviksille, miten tuollainen pieni kanala perustetaan :) Mistä täällä Pohjois-Pohjanmaalla (Oulussa) saa hankittua kanoja ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon/selvittää? Mitä kanojen ylläpitäminen vaatii jne?

  VastaaPoista