sunnuntai 30. marraskuuta 2014

1. adventti


Tässä kököttää orrella meidän ensimmäisestä poikueesta n 2,5 kk ikäinen kana-nuorikko. Näitä on niin paljon hoivailtu tipuna sylissä, että ovat rohkeasti ihmisen kanssa. Ne meidän kanaset ja kukko ovat isommasta parvesta, niin arkovat vähän ihmistä.


Ja tässä ovat n. kolmen viikkon ikäiset tipuset emonsa kanssa. Näistä näyttäisi tässä vaiheessa, että suurinosa olisi kukkoja!Kuistillekkin virittelin valot pieneen kuuseen, ne näkyvät kivasti sisälle eteiseen. Nyt on niin kertakaikkiaan pimeää, että kaipaa vähän valoa ympärille.

Sain inspiraatiohaasteen Pilviltä, Villa Idur-blogista. Pilvin blogi on yksi mielenkiintoisimmista blogeista, joita tykkään lukea, blogi kertoo upeasta vanhasta kalastajatilasta Ytteron saaristossa kesälampaineen, merestä  ja muista mielenkiintoisista puuhista. Kiitos Pilvi haasteesta ja kauniista sanoistasi!

Nyt vaikein osa, inspiraatiohaasteen jakaminen, mm. nämä seuraavat kolme blogia inspiroivat minua:

Päivänpesän elämää

Vanhan talon kunnostamista ja sisustamista, talon touhukas emäntä Katja huusaa talossaan ja laittaa pihamaata. Kivoja arkipäivän askareita.

Ihanasti kotona

Vanhan navetan remppaa kodiksi. Johannalla on silmää ja tarmoa sisustaa koti kauniisti.

Förmaaki ja puutarha

Sussi on kirjailija ja oikea luonnonystävä, blogissa vilahtelee useinkin Sussin puutarha-apulaiset, oravat, linnut ym. eläimet. Blogissa puhutaan ekologisemman elämän puolesta.Tänään tulevat tosiaankin sukulaiset meidän kuopuksen 12-v. synttärikahville, poika täytti viikolla vuosia.

Hyvää 1. adventtia!


12 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja samoista blogeista tykkään minäkin. Hyvää adventtia, Mari!

  VastaaPoista
 2. Voi mikä sulotar tuo pieni kana! Mitä kukko-tipuille muuten tapahtuu, pystyttekö pitämään ne vai mitä aiotte? Hyvät blogivalinnat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pystytä kaikkia kukkoja pitämään, korkeintaan yksi apukukko voi meille jäädä, jos sattuu kemiat Esan kanssa passaamaan. Totuttelen ajatukseen, että meillä syödään sitten kukkoa viinissä jos ei mene kaupaksi.

   Poista
 3. Suloisia on tipuset ja kaunista tunnelmaa siellä kuvissasi!
  Ihanat blogit valitsit <3
  Hyvää sunnuntaita ja 1. adventtia!

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos:) Niin kauniisti todettu:)

  ihania nuo tiput:) Mukavaa joulukuun alkua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mari kommentista, olen otettu...vaikka siitä tarmosta en aina olekaan aivan varma! Ihania nämä teidän tiput, on varmasti hellyttävä seurata niiden kasvamista ja touhuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä on kuule niin mukava seurata :)

   Poista
 6. Ihania tipusia! Eipä teilläkään taida lunta olla, toivottavasti viimeistään jouluna olis maa valkosena!
  Lepposia joulunalustunnelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina! Toivotaan, että lunta tulisi, tulisi vähän valoisampaa...

   Poista