sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kiikkutuoli ja vähän sähkön kulutuksesta


Kerroin tuossa pari postausta aiemmin vanhasta kiikkutuolista, mitä mies alkoi kunnostamaan. Tässä se on kankaat ja pehmusteet purettuna, sekä käsinojat poistettuna.


Puuosat ensin hiottiin ja käsiteltiin tummaksi.Istuinosalle ei tarvinnut tehdä oikeastaan mitään. Selkäosaan tuli uudet satulavyöt ja uusi juuttikangas.


Eilen mies aloitteli ompelemaan verhoilukankaita, joutui ensin korjaamaan kyllä ompelukoneenkin... Meidän ompelukone on juonitellut ihan uudesta asti, minulla onkin ompelut jäänyt vähemmälle sen takia. Nyt taas toimii! Mutta tähän pisteeseen mies eilen pääsi, istuinosan kangas on valmis.


Perjantaina pompsahti sitten kylmän tammikuun sähkölasku, yli 8200 kWh! Vuonna 2010 tammikuussa oli mennyt hieman enemmän kuin viime tammikuussa. Ja me, kun olemme tehneet erityshommia paljon ja tuon 2010 jälkeen vielä hommattu ilmalämpöpumppukin. Mikään ei näköjään näy missään! Olemme tässä mietiskelleet mistä moinen johtuu, olen kyllä kuivannut 12 vuotta vanhalla kuivausrummulla ahneesti pyykkejä, nyt loppuu sekin. Muuta yksittäistä asiaa ei tullut mieleen. Miten teillä muilla vanhojen talojen omistajilla? Meillä on siis suorasähkölämmitys, lämpimiä neliöitä talossa n. 200 kahdessa tasossa ja kylmänä vielä 100 m2. Tulisijoja on vain yksi, keittiössä puuhella. Kyllähän sen sähkön maksaa, mutta kun siirtomaksut ovat niin törkeän kalliita!


Mutta kaikesta huolimatta toivon teille oikein Hyvää Ystävänpäivää <3 br="" nbsp="">30 kommenttia:

 1. Hui hui sentään mikä kulutus! Just katoin tässä yks päivä meidän kulutuksen kun hirvittää tuleva lasku :D Tammikuussa 2700 kwh, kun esimerkiksi marras-joulukuussa oli yhteensä 2100 kwh. Meillä lämmitettiin päivittäin tammikuussa 3 uunia ja ilmalämpöpumppu oli päällä koko ajan sekä keittiön patteri ja makkarissa lisäpatteri päällä. Plus sähkösaunassa käytiin joka ilta. Ja meillä oli kylymä! Onneks lämpeni :D

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulutus oli kova tosiaan tammikuussa... Harmi, että meillä ei ole tulisijoja enempää!

   Poista
 2. Tammikuu oli tosi kylmä mutta onneksi ilma lämpeni ja sähköäkin kuluu taas vähemmän.
  Hyvää Ystävänpäivää♥

  VastaaPoista
 3. Iso kulutus mutta kyllähän tammikuu oli kylmä. Ja se vielä ettei ollut lunta mitä kasata kivijalan päälle. Meillä joulukuun kulutus oli 728kWh ja tammikuun 1761kWh, vuosi sitten tammikuussa kulutus oli n. 1100kWh. Pakkanen näkyy vaikka sähköpatterit oli päällä vain se mitä tarvitsi. Meillä auttaa uunit valtavasti, koko vuoden kulutus on n. 10 000kWh.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Meillä meni siis joulu-tammikuussa jo enemmän sähköä mitä teillä koko vuodessa :)

   Poista
 4. Olihan tammikuussa kylmää ja meilläkin meni iso pino puita takan lämmitykseen. Mutta onneksi kesää kohti mennään. Oikein hyvää ystävänpäivää teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi kevättä kohden mennään :)

   Poista
 5. Hyvää Ystävänpäivää ♥

  VastaaPoista
 6. Tammikuu oli kylmä, ei ihme, että sähköä kului.

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Niin se oli kylmä, huh...

   Poista
 7. Meille tuli myös juuri lasku tammikuulta: toteutunut sähkön kulutus 950 kWh. Meillä on suorasähkölämmitys, samankokoinen talo kahdessa kerroksessa, ei ilmalämpöpumppua. Mutta meillä on myös keskellä taloa muuri, jossa on leivinuuni ja takka. Puut saamme omalta mettäpläntiltä. Sähkön vuosikulutus meillä on noin 7000 kWh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä ero...! Kyllä se uuni olisi meilläkin poikaa :)

   Poista
 8. Vautsi vau - hienosti etenee tuo verhoiluhomma!

  VastaaPoista
 9. Ihana vanha kiikkustuoli!

  Ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 10. Aikas taitava mies sinulla, ompeleekin!!! Kyllä täälläkin odotellaan kivan kokoista sähkölaskua, mutta kun saa asua näin mukavasti ei auta valittaa...rahallahan tuosta selvitään ;) No jaa, ei se kyllä ole yhtään hauskaa oikeasti, mutta noin yritän ajatella ja säästää jostain muusta jottei ala hatmittamaan liikaa.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Näinhän se on, harmi vain ettei raha kasva puussa :)

   Poista
 11. Hieno tulee kiikkutuolista. Mulla samanlainen jonka pappani on saanut 60v lahjaksi. Käsinojat kaipaisi korjausta ja muutenkin tekisi mieli uusia kankaat. Mistä ostitte verhoilukankaan?
  Ja mitä sähkönkulutukseen niin kyllähän kuivausrumpu vie älyttömästi, lisäksi kuluttaa vaatteita. Mä kuivatan vaatteet ulkona katoksen alla kesättalvet.
  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas ostettiin Raahesta Löytö Palasta. Juu, nyt loppui kuivausrummun käyttö meilläkin!

   Poista
 12. Minun lämmitys on maakaasu Mari. Talvikuukausina voin maksaa noin 400 € kahden kuukauden välein. Tuoli on erittäin mukava.
  Besos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Laura! I think we don´t have gas heating here in Finland.

   Poista
 13. Ystävnpäivä on joka päivä:)
  Huh huh mikä sähkön kulutus!Kokemuksesta voin sanoa,että kuivasrumpu on oikea sähkösyöppö!Kannattaa seurata sähkönkulutusta mittarista ja kirjata ylös.Isoissa taloissa helpottaisi tietysti jos olisi useampi pönttöuuni. Vaan hieno uusi vaatetus tulee keinustuolille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Jaana Kristiina! Kuivausrumpu on nyt pannassa :)

   Poista
 14. Sähkön kulutuksesta tuli mieleen auton lämmitys - onko esim. enemmän autoja pidemmän aikaa johdon päässä kuin ennen? Upea keinutuoli, hienoa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva. Kyllähän toki autoakin tuli lämmitettyä pakkasten aikana reilummin...

   Poista