sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Koira-asiaa
Meillähän on pihalla tuo toinen talo. Ja tuo toisen talon väri ei ole mieheni eikä minun mieleeni. Meillä on ollut monena vuonna jo puhetta, että maalattaisiin tuo toinen talo vanhan punaisen sävyllä, kuten meidän aittakin on. Nyt olen uhkaillut, että tänä kesänä se tapahtuu, saas nähdä miten käy...


Ja koira-asiaa... Olemme hiljokselleen katselleet toista koiraa, tai no, minä ja tyttö etupäässä :) No, perajantaina kuitenkin kävimme katsomassa Lapin puolella tätä herrasmiestä. Koira oli 6 kk ikäinen mäyräkoiran ja pinserin sekoitus, koiran hinta oli 500 eur. Olimme sähköpostilla ensin juttusilla, omistaja oli lähdössä ulkomaille opiskelemaan. Ensimmäinen outo juttu, mihin kiinnitin huomiota, oli se, että kun pyysin puhelinnumeroa, niin sitä ei ollut, kun oli kerinnyt laittaa jo pois, kun on lähdössä ulkomaille. Toisekseen, kun sanoin, että haluamme nähdä koiran ennen ostopäätöstä, koiran omistaja laittoi viestiä, että ottakaa kuitenkin rahat käteisenä mukaan, kun ei ole tiliä... Kuvauksen mukaan koiran piti olla reipas ja touhukas, niin kuin voisi kuvitella tuon ikäisestä pentukoirasta. Koiran omistaja ehdotti tapaamista bensiksen kylmäasemalla, niin kuin juuri ei saisi tehdä, vaan mennä kotia katsomaan. No, mehän kuitenkin menimme paikalle. Koira oli erittäin arka, tärisi ja vapisi ihan kauttaaltaan, kakkasi jopa omistajansa sylistä. Emme nähneet koiran kävelevän edes kunnolla, makasi täristen maassa tai oli sylissä... Omistajassa kiinnitti huomion hieman epäsiisti olemus, kävi mielessä, että olikohan hän edes ulkomaille lähdössä. Koira jäi ostamatta ja me saimme solvaukset niskaan ja vielä sähköpostia perään... Muutenkin ihmetyttää nykään, kun sekarotuisesta koiranpennusta pyydetään jopa lähelle 1000 eur! Kuulostaa kyllä pahasti rahastukselle...

Muoks: Eläinsuojeluilmoitus on asiasta tehty.

Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä ja alkavaa maaliskuuta!

31 kommenttia:

 1. Otitteko auton rekkarin ylös ja teittekö eläinsuojeluilmoituksen? Hinta on tosi suolainen, mutta eiköhän joku tietämätön vielä mene ja osta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Valitettavasti auton rekkaria en älynnyt katsoa, kun nainen sanoi, että oli saanut kyydin joltakin kyytipalstalta, kun autoakaan ei ollut... No mutta eläinsuojeluilmoitus on nyt kuitenkin tehty.

   Poista
 2. Voi, koiraa käy sääliksi ja olipa varmaan teille tosi ikävä kokemus.:(. Samaa mieltä olen kuin yllä, että ehkä kannattaisi ilmoittaa.

  Kannatan maalaamista! Se, että pihapiiri on väritykseltään yhtenäinen, on varmasti hyvä johtoajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira-parka oli tosi raasu ja eläinsuojeluilmoitus on nyt kuitenkin tehty :( Sitä mekin ajateltiin, että sitten ns. piharakennukset olisivat saman värisiä.

   Poista
 3. Voi sitä koiraressukkaa. Käy sääliksi. Olikohan edes oma? Tuosta kyllä kannattaisi tehdä ilmoitus eläinsuojeluun että tarkistaisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinsuojeluilmoitus on tehty. Koira-parka oli kyllä tosi surkea :(

   Poista
 4. Tuosta pitäisi jo tehdä eläisuojelu ilmoitus!! Oli varmasti juuri niitä koiratehtailijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinsuojeluilmoitus on nyt tehty. Kävi sama mielessä, että olikohan niitä tehtailijoita :(

   Poista
 5. Kaikki viittaa pentutehtailuun! Jos ei ole rekkaria ylhäällä, niin kaikki muut tiedot eteenpäin. Tuossa ei haiskahda pelkästää yksi asia vaan kaikki :/ - ja onhan sulla sähköpostit tallessa, niistähän pystyy jäljittämään yllättävän paljon tietoa tarvittaessa.

  (Ps jollette punamullala maalaa, niin virtasella voi maalata vaikka talvella, tuntuu hyvältä maalilta se niiden neljän öljyn maali, tuli kokeiltua)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi kyllä mielessä, että tehtailija taisi olla :( Eläinsuojeluilmoitus on nyt kuitenkin tehty. Virtasella on muuten maalattu meidän päätalokin...

   Poista
 6. Olipa karmea koirajuttu...aika selvä eläinsuojelujuttu. Tuli aika surullinen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se oli aika surullinen tapaus!

   Poista
 7. Toivottavasti teet ilmoituksen eläinsuojeluviranomaisille? Kauhistuttaa pennun kohtalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinsuojeluilmoitus on tehty. Oli kyllä surkea tapaus :(

   Poista
 8. no,johan säälittää koiran ja mahdollisesti koirien puolesta.Toivottavasti asialle voi tehdä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Jaana Kristiina :( eläinsuojeluilmoitus on tehty.

   Poista
 9. Surullista...! Ilmoitus kannattaa ehdottomasti tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se surullista... :´( eläinsuojeluilmoitus on nyt tehty.

   Poista
 10. Tee heti eläinsuojeluilmoitus ja ellei eläinsuojelu vastaa, poliisin pitää ottaa koiran pelastaminen asiakseen. Tuolla ei nyt mikään ole kunnossa ja teillä on sinne osoite. Laikin edellyttää, että jos tietää eläimen tai eläinten kaltoinkohtelusta, siitä on tehtävä ilmoitus. Tuohon paikkaan pysyvä eläintenpitokielto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinsuojeluilmoitus on nyt tehty. Kyllä säälitti koiraparka, toisaalta teki mieli "pelastaa" se... :(

   Poista
 11. Hö...minne se viesti katosi? No mutta uusiksi, teethän ilmoituksen!! Tuli tosi surullinen olo, säälittää koira poloinen ja se miten sitä siellä jatkossakin kohdellaan. Vaikka tiedän että pentutehtailijoilta ei pidä ostaa mitään, en varmaan olisi hennonnut jättää pientä moisen hirviön käsiin enään. Uh, miksi näitä vaan aina löytyy täältä maapallolta.
  Asuuko talossa ketään? Kyllähän maalaus yhdistäisi talon muuhun pihapiiriin kivasti, urakkahan siinä on mutta varmasti kannattaa.
  Aurinkoista sunnuntaita Mari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Eläinsuojeluilmoitus asiasta on tehty. Toisaalta puhuttiin, että olisi pitänyt "pelastaa" se koiraparka... Oli niin säälittävä :´(

   Poista
  2. Niin, ja siis talossa ei asu ketään, se on meillä varastona ja harrastetilana :)

   Poista
 12. Voi koiraparkaa! Näitä pentutehtailijoita aina riittää, hyvä, että teitte ilmoituksen. Varoituksena täytyy myös kertoa, että ihan rotukoirien ostamisenkin kanssa kannattaa olla varovainen, monille kasvattajille pennut ovat lähinnä rahanlähde.

  Kannattaisi ehkä katsoa myös rescuekoirayhdistysten koiria. Sieltä löytyy varmasti kotia tarvitseva koira, josta saa uskollisen kumppanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ensimmäisen kerran törmäsimme tällaiseen tapaukseen :( Oli aika surullista...

   Poista
 13. Hyvä, kun teitte eläinsuojelu ilmoituksen koirasta. Hänellä oli todella turvaton olo, jos tärisi koko koira.
  Säälittää tällaset tapaukset, kun eläinten kustannuksella tehdään rahaa koirasta välittämättä.
  Huumeet monesti tällasissa asioissa taitaa olla takana.
  Teitte oikean ratkaisun, vaikka sitä miettii itse kuitenkin, että jos vaikka olisin sen koiran pelastanut ja ottanut. Mutta monesti nämä tällaset koirat ovat niitä ongelmakoiria, jotka eivät välttämättä koskaan parane kotikoiraksi.
  Ainaskin tarvittaisiin tosi paljon aikaa ja vaivaa.
  Mutta nyt kun olette ilmoittaneet koirasta, niin varmaan se vielä pelastetaan häneltä pois, jos ollenkaan olikaan hänen koiransa!
  Ja mun mielstäni sopii punainen väri siihen toiseen taloonne.
  Hyvää viikkoa sinne sulle ja koko perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka! Oli kyllä surullinen tapaus se koira...

   Poista
 14. Hoito, Mari. On monia ihmisiä, jotka yrittävät pettää, myymällä eläimiä. Tapahtuu kaikissa maissa, menestyi olla ostamatta.
  Hyvää viikonloppua.
  Besos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Laura! It was very sad thing :(

   Poista
 15. kumma homma... oliskohan varastettu koira?

  VastaaPoista