sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Soihtuköynnös


Löysin Lidlistä pienen kauniin soihtuköynnöksen, eikä hintakaan ollut paha, vähän reilu 3 euroa. Minua niin harmittaa, kun minulla oli aikaisemmin soihtuköynnös (ystäviltä saatu), mutta onnistuin sen jotenkin tappamaan... Nyt toivon parempaa onnea tämän kanssa.


Kiikkustuoli alkaa olla valmiina, vain parikymmentä senttiä saumaa ompelematta enää takapuolelta. Mielestäni mies teki kyllä hienoa työtä.


Eilen kävimme pilkillä merellä. On se hurja, että ihmiset pöhölöykissään ajavat vielä meren jäälle, huomaa kairatessa, miten jään rakenne on lauhojen kelien aikana muuttunut hötysemmäksi. No, autoja on uponnutkin ihan kiitettävästi jäihin, eilen jopa kaksi tässä lähellä... Saalista tuli kymmenen ahvenen verran, osa päätyi pannulle ja osa jäi vielä kasvamaan.


16 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä ihan käsittämättömältä, että ihmiset uskaltavat jäiden heikkenemisenkin jälkeen ajaa autolla jäälle… kummallisia riskejä sitä jotkut ottavat. Pilkillä varmasti uskaltaa käydä, kun tuntee alueen ja virtaukset. Hieno saalis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Tuolla merellä railot ovat petollisia vaikka jäätä olisikin...

   Poista
 2. pilkillä en ole ollut, vain kesällä onkinut Aurajoen rannalla. Hieno leinutuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luistellut merijäällä täällä Göteborgissa.

   Poista
  2. Kiitos Hannele! Luistelukin kuulostaa mukavalle :)

   Poista
 3. Ne jäällä ajajat on niitä rohkeita suomalaisia. Kaunis kukka...toivotaan, että nyt onnistut pitämään sen hengissä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa Irmastiina!Toivotaan, että nyt onnistun kukan kanssa :)

   Poista
 4. Mua ei saa jäälle edes kävelemään, saati sitten autolla! Joskus kävimme autolla Kokkolan lähellä Tankarin majakalla jäätietä pitkin, mutta silloin olikin kuukausia pakkanen -20 asteesta -30C.
  Tulipa upea kiikkutuoli! Meillä oli viime kesän kirpparilla samantyyppinen myynnissä, mutta ostaja ei ole vielä kunnostanut sitä.
  Mullakin oli joskus enon vaimon antama soihtuköynnös, siinä oli oranssit kukat. Minäkin hävitin sen, meillä kuolee aikaa myöten kaikki sisäkukat...

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa varmaan tuolla merellä liikuskellä.Koirakin nauttii täysillä,kun saa juosta vapaana:)Varovainen oon minä liikkumaan jäällä.Tukeva maaperä on turvallisempi:)
  Viherkasvit tuovat iloa ja väriä talveen.Toivotaan menestystä sinun uudelle kasville.
  Ja taitava tuunaaja on sinun miehesi.Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 6. "Hyvin tää jää vielä kestää" taitaa olla niitä periruomalaisia kuuluisia viimeisiä sanoja.
  Valitettavasti.

  VastaaPoista
 7. Ihmisiltä näyttää unohtuvan, kuinka painavia autot ovat.

  Kauniin näköistä jäällä näyttää olevan. Täällä on lähes kaikkialla jäät jo sulina.

  VastaaPoista
 8. Keinutuolista tulee hieno. Minua on aina hirvittänyt autot jäällä. Lapsena äitini syntymäkotiin ei päässyt kuin vesiteitse, talvella mentiin jäätä pitkin autolla. Ja muistan vieläkin miten joka kerta pelkäsin että jää pettää alta.

  VastaaPoista
 9. Oi kuulostaa herkullisesta, nuo ahvenet nimittäin! :D Ja pilkkiminenkin on niin kivaa, täytyisi itselläkin löytää vielä hyvä pilkkipaikka. Kalaa ei oikein koskaan syö liikaa, kalaa saa toki kaupasta. Mutta kyllä son makianpi oma pyyvetty ja tulee se halavemmaksiki. Onnea soihtuköynnöksen kasvatukseen!

  VastaaPoista
 10. Potti on kaunis Mari, ja tuoli on taas. hyvää työtä olet tehnyt !!
  Besos.

  VastaaPoista
 11. Näitä rohkeita minäkin ihmettelen, että uskaltavat mennä autolla jäälle vielä, kun autohan painaa vaikka mitä ja sata tonnia!!!
  Mutta keinutuolin tekijää ihmettelin myös, tai entisöijän hienoja taitoja!
  Miehesi on kyllä aikamoinen mestari tekijä!
  Keinutuolistahan tuli kuin uusi!
  Mulla joskus oli myös toi tulilatva. Kasvoi ja voi hyvin ja kukkikin todella paljon,mutta yhtäkkiä ottikin jostain nokkiinsa ja kuoli pois, hö!
  Mutta sun tulilatvasi ainakin tällähetkellä voi hienosti!
  Kaikkea hyvää sinne teidän koko perheelle!

  VastaaPoista
 12. Anoppikin oli käynyt lidlistä ostamassa soihtuköynnöksen.
  Upea tuo meren jään kuva. Niin aakeeta laakeeta.

  VastaaPoista