torstai 17. syyskuuta 2009

Puutarhasuunnittelua

Olen tässä mietiskellyt erilaisia pensaita mitä istuttaisin keväällä pihalle... Suunnittelu onkin minusta kaikista mukavinta :) Sarin puutarhat-blogissa alkoikin puutarhasuunnittelua-sarja jota onkin nyt mukava seurata. Näitä ainakin olen ajatellut pihalle:

Ensimmäisenä alppiruusut


Marjatan alppiruusu Haaga


Marjatan alppiruusu St Michel

Pihan ja pellon väliin ajattelin purppuratuomea. (Nyt siinä kasvaa pajua!)Tai Isotuomipihlajaa, sekin on kaunista.Johonkin kuutamohortensiaasekä tähtijasmikettaMantsuriankärhöä navetan seinälle (Navetta täytyy maalata ensin). Isäntä kyllä toivoi villiviiniä, taidan laittaa sitä toiselle seinälle...


Kuva: Jari Särkkä

Lisäksi omena- ja kirsikkapuita muutama ja pioneita on myös pakko olla. Onni on iso piha <3

Kaikki kuvat ovat lainattu netistä!

9 kommenttia:

 1. Purppuratuomi sais tulla meillekin. Yhden alppiruusun istutin tänä kesänä, toivottavasti viihtyy paikassaan omenapuun katveessa.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kasveja, meillä on aika monta niistä.

  Mikkeli- alppiruususta muistan lukeneeni sen olevan vähän laiska kukkimaan ja näin on ollut ainakin meillä, se on kasvattanut vain kokoaan. Tänä vuonna se sitten ilahdutti oikein komeilla kukilla:)

  VastaaPoista
 3. Voi,sulla on ihanat puutarhasuunnitelmat.Onnea matkaa,Talvi on kivaa aikaa suunnitella kesää.Jippii,kohta se jo on taas.

  VastaaPoista
 4. Mukavia pensaita. On kiva miettiä valmiiksi värejä ja muotoja sekä myös kukinta-aikoja, jotta kukkijoita riittää keväästä syksyyn. Pensaat ovat helppoja, näyttäviä ja kasvavat nopeasti komeiksi.
  Hyvää suunnitteluintoa!

  VastaaPoista
 5. Kiva varmasti suunnittella isoa pihaa.

  Mukavaa viikonloppua!!
  ^_^Piitis

  VastaaPoista
 6. Sulla on jänniä aikoja meneillään.
  Nyt saat suunnitella talven aikana ja piirtää pihaasi paperillekkin. Miettiä, mikä olisi paras vaihtoehto missäkin kohtaa.
  Se on hienoa aikaa, ota siittä kaikki irti, ja paina mieleesi, että sitten vanhana mummuna voit niitä iloiten muistella.
  Odotan kevättä, niin nähdään, minkälainen pihastasi on tulossa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista! Juu, kiva on suunnitella ja mukava pistää vähän ylös aatoksia... Ei tahdo aina innostuksissaan muistaa kaikkia suunnitelmia :D

  VastaaPoista
 8. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.Hyvä että lapsena sairastaa vesirokon pääsee vähän helpommalla kuulemma.
  Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 9. olisit istutellut nyt, niin ei tarttis kastella..

  VastaaPoista