lauantai 7. huhtikuuta 2012

Lankalauantaina


Tulppaanipelargonia aloittelee ihanaa kukintaansa. Nyt on pelargoniatkin ruvenneet oikein hyvään kasvuun, kun kerrankin muistin lannoittaa :)


Kertokaapa viisaammat, miksi minun suurimmalle osalle pienistä taimista käy näin? Ikäänkuin kuihtuvat tai jotain... Voikohan syynä olla paikka, nyt minulla on siis eteisessä taimia, saakohan ne vetoa, kun ovi avataan?


Ja pari pääsisäiskukkoakin kuvaan, minun ja veljeni vanhat ja kolhuiset kukkopillit.

Mukavaa pääsiäisen jatkoa kaikille!12 kommenttia:

 1. Heips! Ihan oikeasti en mitään tiedä, mutta muistan lapsuudesta äitini mielipiteen. Äiti sanoi aina, että pitää olla laihaa kylvömultaa, ei saa olla millään lailla lannoitettua, hänen mukaansa taimet palavat muuten. Niin tai näin, itse olen siitä saakka aina hankkinut kylvömultaa, luulen, etten ole uskaltanut muuta...

  VastaaPoista
 2. Jeps, se oli minulla myös epäilynä. Käytän "oikeaa" kukkamultaa. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kuullut, että kylvömullan pitää olla laihaa ja että pieniä, uusia taimia ei saa lannoittaa.

   Ihastuttava väri tuossa pelargonian nupussa.

   Mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 3. ahaa, lanka... rauhallisia pyhäpäiviä!

  VastaaPoista
 4. Voi kun ihanan keväinen tuo pikkunuppunen :D
  Valaa uskoa siihen, että kyllä sen kevään täytyy tulla....jos se onkin jo muutaman lumisen nurkan takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanipelargonia...kaunis ai että osaakin olla viehkeä!
   Onhan taimesi valoisassa paikassa, eli saavatko valoa ja ei myöskään liian märässä saisi olla...arvelisin näin en kuitenkaan ole viisampi sinua:)
   Kukkopillisi ovat ihastuttavat lapsuus muistot, hyvä kun on hyvässä tallessa! Vaakakin on kaunis!

   Lankalauantain hyvää jatkoa rapsutuksien kera koiruleille:)

   Poista
 5. Kyllä minäkin luulen että tuossa on kyseessä taimipolte eli taimet ovat liian voimakkaassa mullassa. Kylvömulta/taimimulta aluksi ja sitten kun juuristo on kasvanut kunnolla niin vaihto parempaan multaan tai lannoitus.

  Minulla on tänä vuonna vähän samaa ongelmaa kun laitoin keijunmekkoja sekoitettuun multaan jossa oli ehkä liian paljon mustaa multaa. Osa näyttää nuukahtavan.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa sinun tulppaanipelakuusi jo kukkii ! Minulla vasta tekee pieniä nuppuja, tosin leikkasin sen aika reippaasti ; )
  Pienet taimet saavat helposti taimipoltetta ja ovat muutenkin herkkiä vioittumaan. Itse kylvän siemenet vain kylvömultaan. Multa ei saa päästä kuivumaan, mutta toisaalta mullanpinta saa aivan kevyesti näyttää kuivahkolta ennen seuraavaa kastelua. Vetoa ja kylmää välttän aina. Kun on luvattu kovia yöpakkasia, siirrän varuiksi taimilaatikon pois vetoisalta ikkunalta.
  Osa kasveista on helppoja ja varmoja, kuten krassit ja hajuherneet. Mutta osa on vaateliaampia ja siksi herkemmin vioittuvat.
  Tämä taimikasvatus on kyllä jännää ja haasteellista : )
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nyt vaikeksia kommentoida blogeihin...En ymmärrä, miksi kommenttien jättäminen nyt tökkii???

   Ihanaa pelargoniasi jo alkavat kukkimaan:) Mukavia pääsiäisen pyhiä sinne<3

   Poista
 7. Puutarhatouhut saa kyllä niin keväiselle mielelle! Mukavaa pääsiäisen jatkoa! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kommenteista! Nytpä sitten tiedän ostaa seuraavan satsin taimimultaa... Kokeilen sitä, josko onnistuisi paremmin. Hajuherneet minulla on tosiaan unohtunut ostaa kokonaan, voi räkä!

  VastaaPoista
 9. Minähän vaihdoin jo aikoja sitten kellarin pelargoneille uudet mullat ja leikoin niitä. Ne kasvavat hyvin ja osa jo kukkii.
  Sitten osasta otin oksia ja istuttelin taimimultaan, mutta melkein kaikki ovat kuolleet. Ihan saman näköisiä kuin sinulla. Luulisin että ne ovat saaneet vetoa ikkunan vieressä. Eipä se niin helppoa olekaan, tuo viherpeukaloiminen!

  VastaaPoista