torstai 14. kesäkuuta 2012

Tyhypäivä Helsingissä


Meidän työporukan tyhypäivä alkoi aikaisella lennolla Helsinkiin. Juu-u, minä lentokammoinen jouduin taas koneeseen... Meidän osa työporukkaa on etelä-suomessa, joten he tulivat bussilla meitä pohjoisen porukkaa vastaan lentokentälle. Matka jatkui lautalla Suomenlinnaan.Meille oli järjestetty ensin aamupala, sitten oli kevyt "virallinen osuus" ja sen jälkeen eräs herra tuli pitämään meille improvisointiohjelmaa... Maha kipeänä naurettiin :)Söimme hyvin ja sen jälkeen oli opastettu kierros saarella.Kertakaikkiaan hieno paikka. Kävin muuten eka kerran koko paikassa ja menen ehdottomasti vielä uudelleen. Ilmatkin suosivat meitä, minulla paloi niska ja käsivarret... Ja en ollut ainoa!

Lummehuone

Matka jatkui iltapäivästä osalla porukkaa Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan ja osa meni ajamaan kartingia. Minulla ei ollut vaikea valita kumpaan menen ;)

Kannukukka, joka sai uuden nimen... Muistuttaa... hmm...
 Meillä oli mielenkiintoinen kierros ja loistava opas. Harmi, kun aikaa ei enää ollut ulkona kierrellä.

Saint Paulia huone

Illalla meillä lähti kone takaisin Oulua kohti. Mielenkiintoinen ja erittäin mukava päivä hyvässä seurassa, voitti ihan kevyesti normityöpäivän konttuurilla!
29 kommenttia:

 1. Kyllä tällaiset päivät ovat paikallaan! Voi kun kivoja kuvia. Suomenlinna on kiva paikka käyskennellä ja tuolla puutarhalla kyllä viihtyy. Nuo valtavat lumpeen lehdet ovat aina kiehtoneet ja mun mielestä jossain vaiheessa puutarhan henkilökunta testasi, että lehti kestää ihmisen painon. Muistankohan nyt ihan väärin.

  Mäkään en lentämisestä niin valtavasti nauti. Mutta Suomeen on muuten hankala tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä tällaiset päivät auttaa jaksamaan taas arkisessa pakerruksessa :) Harmittaa, kun en hoksannut kysyä, että kuin paljon painoa nuo lumpeenlehdet jaksaa kantaa. En ihmettele tosiaan vaikka ihmisenkin!

   Poista
 2. Onpa teillä ollut kiva päivä! Sitä sitten jaksaa taas, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva päivä oli ja tosiaan taas jaksetaan työskennellä täysillä ;)

   Poista
 3. Pitäis varmaan alkaa kotimaanmatkailu...joskus...
  Molemmat paikat (bämäkin) käymättä, Hesa on aina ollut mulle väin läpikulkupaikka maailmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi, kotimaassakin on tosiaan paljon kauniita paikkoja katsomatta!

   Poista
 4. Olipa teillä kiva päivä!
  Vaikka tuntuu siltä että viikkokaan ei riittäis kaiken kivan kulkemiseen kun Helsingin seudulle lähtee.
  Suomenlinnassa kävin usein, kun serkullani oli ennen siellä työpaja. Se on kaunis saari kesällä ja upeaa oli talvellakin jäissä ryskätä...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenlinna oli tosiaan kaunis saari. Voisi olla jännä tosiaan talvellakin käydä, silloin on ihan eri tunnelmat!

   Poista
 5. kasvitieteellinen puutarha on tosiaan upea paikka. Joskus on työpäiväkin mukava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tällainen työpäivä ainakin on mukava :)

   Poista
 6. Voi, ihan kuin wanhanajan luokkaretki - päivitettynä kuitenkin :-)) Kauniita kuvia ja upea sää- täydellinen työpäivä ;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan Tyhy päivät ovat joskus kivan mielenkiitoisiakin! Olipa kiva kun sattui vielä hyvä sää teille ja näyttää ettei siellä kovin paljon ollut väkeäkään liikkeellä ei ainakaan tungokseen asti.
   Paljon on tultua oltua useinkin Suomenlinnassa siellä asui tuttavamme perheineen ei enää kylläkään siellä asustele, eilen meinattiin tulla sinne olisit varmaan tuntenut minut Rosasta:)

   Mukavan letkeää viikonloppua teille kaikille!

   Poista
  2. Minnamarika: Kyllä, tuo oli täydellinen työpäivä :)

   Sirkka: Tämä tyhy-päivä oli varmasti paras tähänastisista, tai no, viime syksynäkin oli kiva... ;) Päivä sattui meille olemaan suosiollinen.

   Poista
 7. Itse olen ollut Suomenlinnassa viimeksi vuonna 2006 ennen kuin mieheni kanssa yhdessä oltiin. Pitäisikö mennä uudelleen ja esitellä örmykörmyllenikin tuo kaunis paikka. Kuvat toivat vain lisää intoa reissun tekoon. Meidän ei sentään lentokoneeseen tarvitsisi mennä, mutta mieli tekisi jollain julkisella, ettei tarvitsisi stressata mihin auton jättää :D Kasvitieteellisessä puutarhassa en ole ikinä ollut enkä kyllä ole nähnyt kuviakaan eli oli todella mukavaa, kun niitä laitoit esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo paikka oli tosiaan käymisen arvoinen. Mieskään ei meillä ole käynyt tuolla ja sanoin, että menemme yhdessä uudestaan.

   Poista
 8. Ihania kuvia!
  Mukava päivä on ollut teillä! Voi olisipa tuollaisia työpäiviä:)
  En ole käynyt Suomenlinnassa enkä paljon muuallakaan Helsingissä. Reissu on kyllä sinne suunnitteilla ja noihin molempiin kohteisiin haluaisin tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingissä tosiaan tulee harvoin käytyä, se on ollut sellainen läpikulkupaikka vain. Ehdottomasti molemmissa paikoissa kannattaa käydä!

   Poista
 9. Tuonne kasvitieteelliseen minäkin haluaisin. Ja tuo Suomen linna näyttää myös kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat paikat oli tosi mielenkiintoisia, kannattaa käydä!

   Poista
 10. Hyvää Juhannusta toivottaa Teuvon kuvat Noormarkusta www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. Hei. täällä vastavierailulla :-) ihania maisema kuvia. Ja teillä on mahtava talo!! En vain pystynyt jostakin syystä liittyä lukijaksi.....? :-(

  VastaaPoista
 12. Ihan päivä teillä....Lisää samanlaisia "työpäiviä" eikös vaan? ;)

  VastaaPoista
 13. Ihanalta kuulostaa päiväsi Helsingissä ja voi noita tuttuja maisemia! Suokki oli mun lempipaikkoja Helsingissä asuessani - siellä vierähtää mukavasti koko päivä eväitä syöden ja juoden ;) Mekin ollaan miehen kanssa ajateltu käydä tänä kesänä Suokissa, hän kun ei ole kertaakaan siellä käynyt.

  VastaaPoista
 14. Ja teita nakojaan hemmoteltiin auringollakin! Kivan paivan teille jarkkasivat. Toivottavasti oli sen lennon arvoinen ;-)) Ai ihanaa, muutaman viikon paasta paasee Suomeen ja taasen sinne Suomenlinnaankin. Oli yksi suosikkipaikoistani pk-seudulla asuessani :-)

  Hyvaa sunnuntain jatkoa,
  Katja

  VastaaPoista
 15. Aivan ihania kuvia... reissu oli varmasti tosi mukava : )
  En ole käynyt Suomenlinnassa moneen vuoteen, sinne voisikin mennä pistäytymään. Tuolla Kaisaniemessä yleensä ravaan vähän väliä, tosin tänä vuonna olen käynyt siellä vasta pari kertaa. Käyn siis siellä ulkoalueella : )
  Mukavaa viikkoa !

  VastaaPoista
 16. Teillä on ollut antoisa reissu! Nuo jättilumpeet ovat upeita!

  Kaunista kesänjatkoa!

  VastaaPoista
 17. Tuonne kasvitieteelliseen olisi ihan pakko päästä. Ihana Helsinki esiteltynä täällä:)
  Ilona

  VastaaPoista