lauantai 17. maaliskuuta 2018

Talvi vain jatkuu!


Kyllä meillä on lunta! Ja pakkasta... Eilen aamulla oli -19 astetta, kun heräsin kuuden aikoihin (perjantaina saan nukkua ruhtinaallisen pitkään, kun olen sen yleensä etänä). Päiväksi se kuitenkin lauhtuu -6 asteeen kieppeille. Ja rannikolla kun asutaan, tuuli on aina ilonamme... Eilen kävimme työpäivän jälkeen miehen ja koirien kanssa "pirunmoisen" lenkin metsätiellä, 6.66 km :)


Pilkilläkin olemme muutaman kerran kerinneet käydä ja kyllä sieltä ahventa on yleensä mukaan lähtenyt.


Miehelläni ja isälläni on mielenkiintoinen kokeilu navetan tai oikeastaan puukatoksen katolla. Kokeilevat kuivata naudan sydäntä ym. Saas nähdä miten onnistuu!


Yläkerran käytävän katto, tai sen tekminen, on meidän murheen kryyni. Ostimme ihan ykköslaadun paneelia (Ekopaint-merkkistä) mutta täytyy sanoa, että jopa kakkoslaadun paneelikin on ollut parempaa. Ihan ovat vääntyneet ropeliksi ja jopa pitkittäissuunnassa on ollut vääntymistä. Paneelit ovat yli 4 m pitkiä niin yritäpä väännellä niitä keittiöjakkaralle seisten kattoon, pontithan niissä hajoaa. Reklamaatio tehtiin suoraan valmistajalle, mutta sieltä ei muuta vastausta tulllut, kuin että kääntyä jälleenmyyjän puoleen. Sieltä saimme tilalle vain muutaman uuden paneelin.


Vanhimmalla pojalla on nyt menossa yo-kirjoitukset. Eilen oli enkku, pojan "pravuuriaine", hankala koe oli ollut, kuten olette ehkä lehdistä lukeneet... Harmittaa tosi paljon pojan puolesta.20 kommenttia:

 1. Minulta on mennyt ihan ohi tuo enkkun kirjoitus-asia. Täytyi ihan käydä googlettelemassa. Ihan älyttömän harmillista ja etenkin jos se oli pojan se pravuuri! Oliko poika itse kuinka harmissaan?
  Ahvenet ovat herkullisia, hjam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä poikaa harmitti kovasti, edellisvuosien kirjoitukset olisivat menneet leikiten... No, eihän sille mitään voi ja täytyy toivoa että ottavat pisteytyksessä huomioon. Ahven on kyllä herkkua ☺

   Poista
 2. Ihmeissäni luin juttua englanninkirjoituksista. Kuka lie kokeen laatinut ja mitä silloin miettinyt. Tsemppiä pojalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Harmittava juttu, joka vaikuttaa nuorten tulevaisuuteen...

   Poista
 3. Meriahven on sanomattoman hyvänmakuinen kala niin voilla pannulla paistettuna, kuin kalakeittonakin.
  No onpa harmillinen tuo paneelien vääntyminen samoin, kuin tuo vaikea englanninkoe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ahven on tosiaan hyvän makuinen kala! Kyllä meitä harmittaa molemmat asiat mutta näillä mennään...

   Poista
 4. 6,6 km:n lenkki talvimetsässä tarpoessa on kyllä kova. Me teemme silloin tällöin 7-10 km luontopolkulenkkejä koiran kanssa ja ne pitää ottaa kyllä tosiaan urheilun kannalta - miettiä jo tankkausvara ja juomaa itsellekin mukaan. Harmillinen juttu noiden paneeleiden kanssa. Itse sitä tietysti näkee nuo raot paremmin kuin muut, ja tietysti sitä pitäisi voida luottaa kalliiseen materiaaliin :(

  Meidän poika kirjoitti enkun jo syksyllä, tälle keväälle jäi äikkä ja matikka. On ollut kyllä jännä myötäelää näitä kirjoituksia. Toivotaan, että kaussin käyrä korjaa teidän pojan arvosanan oikeanlaiseksi, jos koe oli nyt vaikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontopolkulenkit kuulostaa kivalta. Meillä on mies joka pitää huolen myös kovasta tahdista kävelyllä... 😄 Itsellehän se pistää eniten silmään nuo paneelivirheet, harmillinen juttu.
   Hienoa, että poikasi kerkesi kirjoittaa syksyllä jo englannin, säästyi tältä katastrofilta.

   Poista
 5. Viime talvena oli vähän lunta, mutta tänä talvena on senkin edestä. Te teitte pitkän lenkin koirien kanssa. Varmaan koirat oli riemuissaan kun pääsivät jouksemaan tuolla metsässä.
  Ihanaa maaliskuun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne! Koirat on tosiaan riemuissaan aina, kun pääsevät metsälenkille, jopa meidän seniori jaksaa mennä ja lujaa...

   Poista
 6. Luin lehdestä, että englanti oli ollut tosi vaikea. Toivottvasti huomioivat sen pisteissä.

  Talvi jatkuu täälläkin

  VastaaPoista
 7. Eiköhän se englanti iloksi muutu. Joutuvat miettimään pisteet uusiksi jos kaikilla on ollut haasteita. Peukut on pystyssä.

  Aika hyvän lenkin menitte aika viileässä säässä. Meillä oli tänään kymmenkunta astetta ja olin muka ihan jäässä, vaikka oli huppari ja farkut. Moni tuli vastaan shortseissa ja hihattomassa t-paidassa. Keskiviikkona ehkä vähän lunta....

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt tiedämme, että ihan hyvin pistein pojan enkun koe lähti, onneksi!
   Teillä on vaihtelevat säät siellä...

   Poista
 8. Teillä on melko reippaanlaisesti lunta, mutta pian ne siitä sulavat ja uusi ihana vehreä aika puhkeaa tänne pohjolaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lunta piisaa edelleen meillä! Toivottavasti pian sulaa pois.

   Poista
 9. ahventa en syönyt vuosikymmeniin, merikalaa meillä.

  VastaaPoista
 10. Heippa Mari pitkästä aikaa!
  On pojallesi kurjasti käynyt enkun kokeessa, mutta toivotaan kuitenkin parasta!
  Ja kalaa ootte saaneet pilkillä, se on hieno juttu.
  Joskus tekisi mieli mennä itsekkin kokeileen tuota pilkkimistä, mutta en varmaan uskaltaisi mennä täälläpäin jäälle!
  On paljon virtapaikkoja, kun Kokemäenjoesta puhutaan.
  Vaikka kyllähän ne pilkkijät tuolla istuskelevat melkein avoveden äärellä jakkaroineen ja aina heitä kauhistelenkin!
  Te olette siellä kattoa laittaneet ja kyllä tuollainen silmään pistää ja varsinkin, kun itse sen tietää...mihin katsoa..ehkä vieras ei niinkään katso, mutta itseä se harmittaakin eniten.
  Toivottelen sinne teille oikein hyvää kevään odottelua, vaikka lunta siellä varmaankin vielä on paljon...meilläkin sitä jopa on tosi paljon vielä, ihan pitkästä aikaa hiihtokelit ovat olleetkin. Harmittaa oikein, kun muuutossa heitettiin sukset pois ja nyt tänä talvena olisikin päässyt hienosti kokeileen pitkästä aikaa hiihtelyä, kun ihan tosta meidän nurkalta lähtee latu.
  Mutta luultavastikkaan selkäni ei sitä hiihtelyä olisi kestänyt.
  Selkä onkin taas ollut tosi huonona, ei kestä seisomista, eikä aina istumistakaan...ja kaikki sai taas alkunsa siittä, kun rasitin sitä liikaa liikunnalla, jota pitäisi harrastaa juuri selkäni vuoksi, mutta miten ihmeessä sitä harrastaa, kun selkä kipeytyy tosi paljon, kun enemmän ja pitemmän matkan kävelee?
  On tää ihmisen elo joskus kiemuraista, mutta ehkä tästä taas selvitään, koitan lepuutella selkääni ja en mee lenkille vähään aikaan, mutta sitten taas pikkuhiljaa...
  No, mutta terkkuja sinne teidän koko perheellenne ja kyllä siellä teillä keväällä varmaan juhlitaan pojan lakkiaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne enkun kirjoitukset loppupeleissä ihan hyvin meni! Lunta on tainnut olla koko suomessa tänä talvena paljon, on ollut tosiaan hyvät hiihtokelit.
   Ikävä juttu tuo sinun selkä. Hankalaa kun liike olisi lääke mutta jos siitäkin kipeytyy, niin mitäs sitten...

   Poista