sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Kesäisiä hommia


Käväsin lauantaina eräällä puutarhalla ja oli pakko ostaa tavallinen- ja riippupelargonia, oli niin ihanan värisiä... Olin vaan lentää pyllylleen kun olivat niin kalliita :/Ja tässä sitten on murheenkryynini... Tämä jäi viime kesänä kesken kun en keksinyt millä päällystän tuon alueen. Nurmikko ei käy ja sitten mietin haketta, mutta kun tuossa seinustalla on villiviini niin sen lehdet sitten tippuvat syksyllä siihen päälle ja siitä tulee äkkiä epäsiistin näköinen... No, on se kyllä nytkin ;) Antakaapa vinkkejä!

Manu ja Topi kävivät tällä viikolla heittämässä talviturkin meressä ;) Jäät vielä näkyivät ulapalla!

22 kommenttia:

 1. Minä olen nyt päättänyt itse ainakin istutella maahumalaa joka sopukkaan...vois ola kiva ja vaikka orvokkeja?? Voihan talviturkkien heittäjiä....hihii meillä on nakit myös uineet jo.

  VastaaPoista
 2. Herkän värisiä pelargonioita, ne ovat minun lempikukkiani kauneuden ja helppohoitoisyyden vuoksi.

  Koirulisi eivät ainakaan vettä pelkää! Ja johan aika oli talviturkki kiskoa veteen.

  VastaaPoista
 3. Voisit ajatella, jotain pensaita, mistä pidät, tai sitten maanpeittokasveja...onko paikka aurinkoinen..mitenkä ois ruusut tai pionit... kasvimaa, yrtit..isoja kiviä..vuorimäntyä...valinnanvaraa on vaikka kuinka...

  Voi noita avanto uimareita...onneksi on lämmin turkki päällä..ihanaa katsottavaa...kyllä mahtoi olla hauskaa..!

  VastaaPoista
 4. Kauniin värisiä pelargonioita. Pelargonioita on minunkin ostoslistalla kun menen ensi viikolla kukkia ostamaan.
  Kivan näköinen pari ovat Manu ja Topi tuolla vedessä:)

  VastaaPoista
 5. Maanpeittokasvit tulivat mullekin tässä mieleen. Tai ruukkupuutarha joidenkin mieleisiesi pensaiden kera :)
  Pelargoniat ovat ihania minusta!!! Heti heräsi täällä uteliaisuus että kuinka kalliita oikein olivatkaan?

  VastaaPoista
 6. hei vaan pitkästä aikaa. en ole oikein päässyt koneelle pitkään aikaa. ihana oli taas piipahtaa sivuillasi. kauniita kuvia ja rohkeita koiria! itse laittaisin jotakin perennaa tuohon eteen, sipulikukkia sykyllä ensikevään iloksi ja sitten ehkä ihan vanhan aikaisista vuorenkilpeä, iirstä y, sellaista takuu varmaa.... iloa alkavaan viikkooosi.

  VastaaPoista
 7. Vai että uimarikoiria... meillä ei colliet ole innostuneet uimisesta, vaikka mökillä usein ollaan houkuteltu. Saas nähdä miten Pulmu...

  Minusta se hake oli ihan hyvä idea, eihän ne lehdet haittaa, siellä seassa menee. Muista laittaa suodatinkangas alle.

  VastaaPoista
 8. Ihanat kukat,ehkä jokin maanpeittokasvi voisi olla hyvä ja helppohoitoinen.
  Nuo haukkusi on sitte varmaan rokotettu vesikauhua vastaan,hih,hih(ollaanpas sitä nyt vitsikkäitä.)Mukavaa viikkoa<3

  VastaaPoista
 9. Pelargonit ovat ihania. Etsin vielä mustanpunaista, josko löytäisin...

  Tuo paljas ryhmäsi, siihen on varmaan miljoona eri hyvää vaihtoehtoa. Jos multaa on ainakin 50 cm syvyydeltä, voi laittaa matalaa pensasta, vaikka keijuangervoa tai matalia havuja. Jos multaa on 30-40 cm voi laittaa perennoja, joiden lehdet peittävät maan, vaikka vuorenkilpeä tai kurjenpolvia. Jos multaa on vähemmän, voi asentaa maahan vaikka erikokoisia luonnonkiviä ja sommitella isoihin rakoihin kivikkokasveja. Tai voi laittaa katekankaan ja kankaan päälle levittää koristehiekkaa ja muutaman kauniin kukkaruukun/kiven. Tai... : )

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis ja herkkä kuva pelargonian kukinnasta tuo ensimmäinen!

  Maanpeitekasvia minäkin ehdottaisin tuohon kohtaan. Vaihtoehtoja on paljon, mutta löydät varmasti mieleisesi.

  Meillä Gerbera ei ihan uimaan asti mene, mutta kävelee kovastikin innoissaan mökin rannassa vatsaa myöten vedessä ja poimii pää veden alla pohjan pikkukiviä. Ollaan ihan huvittuneina sitä seurailtu touhussaan.

  VastaaPoista
 11. Hei Mari:)
  tuohonhan kävisi jotain matalia pensaita, pioni alppiruusu....
  Kääk, minä koiraihmisenä en pystynyt katsomaan uimakuvaa ajattelematta minkä urakan olet tehnyt tuon uimareissun jälkeen:D Ei käy kateeksi;D
  haliterkuin Tuikku

  VastaaPoista
 12. Pelargonia on ihastuttava kukka. Minun täytyy pari margettaa ja pelargoniaa vielä ostaa :)
  Keijuangervo on kaunis! Peesit ehdotukselle

  VastaaPoista
 13. Ehdotan katetta tai kiviä. Lehdet putoaa syksyllä ja jos keräilet niitä silloin pois, saat suurimman osan ihan suoraan pois. Jotainhan varmasti jää, mutta keräilet ne sitten keväällä loput.
  Nykyään on niin monenvärisiä ja laisia katteita ja kuorikkeita. Niistä varmasti löytyy joku mieluinen. Väriä ja lajia voi vaikka vaihtaa joka vuosi. Kate kuitenkin painuu ja maatuu jonkin verran ja sitä joutuu todennäköisesti aina välillä lisäämään.

  VastaaPoista
 14. Paljon oot hyviä ideoita saanu, ite ensimmäisenä aattelin kesäkukkia: osa ruukuissa ja osa maahan istutettuina. Väleihin sitten soraa ja jokunen patsaskin ehkä. Syksyn tullen kesäkukat ja maahantippuneet villiviinin lehdet olis helppo siivota ja talveksi voisit kehitellä jotain muuta: kanervia, jotain ikivihreää, kenties paju/risutöitä, johon voisi viritellä valot, lyhtyjä jne... Mietityttää vain kokonaisuus eli onko paikka mihin ilmansuuntaan ja millasella paikalla pihalla? Kuljetaanko tästä päivittäin vai onko se jossain tontin peränurkassa? Mitä muita kasveja tai rakennelmia lähistöllä on?
  Poimi parhaimmat ideat ja tee oma suunnitelmasi, silloin valmiista toteutuksesta tulee varmasti paras mahdollinen :)

  VastaaPoista
 15. Laita siihen kiviä koristukseksi tai sitten laatat ja niiden päälle jotain asetelmia sitten...
  Rohkeita koiruleita!

  Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 16. Älä laita koristesoraa, sen siistinä pitäminen on hankalaa. Laita mieluummin kunnon kokoisia kiviä (eivät lennä kun puhaltaa niiden välejä puhtaiksi) tai sitten maanpeitekasveja.

  VastaaPoista
 17. Vai koirat ovat jo käyneet heittämässä talviturkin pois hui olkoon, oli varman aika kylmää vettä!
  Mutta maanpeittokukkaa mullekkin tuli mieleen, tai sitten sellasta vihreetä matalaa havupuujuttua.
  En niitten nimiä tiedä, mutta kasvavat ihan maata pitkin.Eli peittävät sen maan sitten pikkuhiljaa kokonaan, eikä kasva korkeutta juuri yhtään.

  VastaaPoista
 18. Hei! Täälläkin onm turkki karistettu, tosin saunasta käsin kävi vähän kivuttomammin. Laittaisin itse varmaan jotain pihalaattaa tuohon...?

  VastaaPoista
 19. Pensasta ja perennaa minäkin olisin tuohon ehdotellut. Jotain kivaa väripilkkua myöskin, keltaista tai pinkkiä. Valkeaa? Itse ostin eilen muutaman ison hortensian ja tänään pitäisi sitten keksiä, että mihin niitä istutellaan... ;-)

  Hauskoja nuo teidän koirulit. On varmasti ollut raikastavaa pulahtaa tuonne meriveteen... Brrrhhh!

  VastaaPoista
 20. Heips,
  Oikein tulee ikävä märän koiran hajua ;). Meillä kun oli niitä landseereita ja nehän pulikoi meressä kaikenaikaa. Paksu turkki jatkuvasti kosteana, tiedät mille se tuoksahtaa. Ikävä silti.
  Puutarhaongelmaan oletkin saanut jo runsaasti vinkkejä, enpä keksi enää uusia.

  VastaaPoista
 21. Kiitos kommenteista! Hyviä vinkkejä sain paljon... Suuntasin tänään kulkuni taimitarhalle ja ostin kokeeksi grönlanninhanhikkia, se on osittain ainavihanta ja tekee valkoiset kukat. Tuosta kuvasta ei kunnolla näe mutta siinä on etualalla yksi jasmike pensas... Väleihin istutin sarviorvokeita. Saas nähdä mitä tulee :)

  VastaaPoista
 22. Ihanan värisiä pelargonioita, juuri tuon värisiä haluaisin itsekin.

  Kiva uimakuva:) Vesi taitaa olla aika kylmää, mutta eihän se taida kavereita haitata:)

  VastaaPoista