torstai 26. syyskuuta 2013

Luuranko kaapissa eikun lattian alla


Tästä se viime perjantaina lähti, tuli sitten kiire, kun ilmat kylmeni.


Alapohja tyhjennetty. Oli muuten pölyistä ja raskasta hommaa, tästä lapioitiin kymmeniä kottikärryllisiä hiekkaa, kutterinpurua, sammalta ja muuta töhnää...


Alapohjasta otettiin lahot pois ja taas lapioitiin. Lattian alla nimittäin oli vanha vesiputki ja siihen ymärille oli tehty n. kuution kehikko ja se täynnä olkia, hiekkaa ja sahanpurua. Yhteensä alapohjasta ja sen alta tuli yli 100 kottikärryllistä möhnää...Alapohjan alta Mies sitten löysi muumion. Pieni orava oli valinnut viimeiseksi leposijakseen joskus muinoin talon alusen. Mies sanoi minulle, että tekee tuosta taulun olohuoneen seinälle... Mutta kuiva paikka on ollut, kun noin hyvin on säilynyt. Kurre-parka!


Tässä sitten rakentuu uusi alapohja.


Alapohjan päälle tuli tervapaperi ja sitten tuulensuojalevyt, kaikki raot tilkittiin räteillä. Tämä on ollut yksi meidän kylmimmistä huoneista.


Ja nyt sitten ollaan tässä, ekovillat on levitetty ja seuraavaksi laitetaan vielä tervapaperi ja sitten vasta vanhat lattialankut paikoilleen. Toivon mukaan saan piakkoin ruveta maalaamaan lattiaa :)


24 kommenttia:

 1. Huh voin kuvitella mikä homma tuossa on ollut!
  Voi pikkuista kurrea...:)

  VastaaPoista
 2. Niin tuttua, mutta teillä selvästi suuri töisempää. Kiva, kun on eri työvaiheista kuvia. Muista mainita pakkasilla miten piti lämmön. On nimittäin meilläkin testissä ekaa talvea tuo olkkarin puulattia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tosiaan jännä odotella talvea, pitääkö lämpö :)

   Poista
 3. Tutun näköistä puuhaa, tuota onkin jo vähän ikävä :D Voi kurre parkaa, ettei olisi syönyt rotanmyrkkyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi, toivottavasti ei olisi syönyt, kuinhan vanhakin kurre-parka on...

   Poista
 4. Onpa teilla ollut melkoinen urakka, mutta varmasti kannatti...ei palele varpaita enään. Lattian alta voi vanhoissa taloissa kyllä löytyä näköjään ihana mitä vaan...hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työkaveri pelotteli, että seuraavan lattian alta löytyy talon joku vanhoista isännistä :)

   Poista
 5. Ompas aika karun näköinen orava... toivottavasti uakan jälkeen tarkenette paremmin!

  VastaaPoista
 6. Voi oravaista. Ystävälläni on muumioitunut kissa kotinsa seinällä, joten miehesi ei ole outoine ajatuksineen aivan yksin maailmassa. :)

  VastaaPoista
 7. Kova urakka teillä on ollutkin lattian kanssa ja pienen orava rukankin löysitte, voi kurreparkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselit blogissani kukan nimeä, enkä tiennyt sitä, mutta anonyymi tiesi. Sen nimi on Hopeahärkki, aika hassu nimi.

   Poista
  2. No niimpä tietenkin on :) Minultakin löytyy sitä!

   Poista
 8. Onko tuo ekovilla puhallettu vai saako sitä säkkitavarana? Onko tuulensuojalevy jotain hengittävää materiaalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekovilla on säkkitavarana ja tuulensuojalevy on hengittävää, muuten ei oltaisi käytettykkään sitä.

   Poista
 9. Hei!

  Olette taas ahkeroineet siellä, ja hyvältä näyttää! Kun näin pienen muumion, tuli mieleeni heti "älkää vaan heittäkö sitä pois!!" Kurre kuuluu kalustoon :-)) Minulla on olkkarissa pieni kuriositeettikabinetti, josta löytyy mm.hampaita, hyönteisiä ja perhosia, siemenkotia ym luonnonmateriaaleja, joita olen löytänyt luonnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mies on laittanut kurren jonnekkin jemmaan, pelkää tietenkin, että se häviää pian jonnekkin ;)

   Poista
 10. Ihana blogi sinulla <3 löysin tänne vasta tänään (kun olin lukemassa Östermyran aurinko -blogia, kuva kauniista aitastanne lumisateessa kiinnitti huomion) ja olen nyt lukenut kirjoituksiasi oikein urakalla :) En malttanut olla jättämättä viestiä, että mielestäni lattianne alta löynyt muumio ei ole orava vaan pikkuinen kissa. Käpälät, viikset, tuntokarvat, kulmahampaat, silmäaukon muoto ja muu rakenne tuntuvat näin kissojen omistajana tässä kohtaa valitettavan tutuilta :( Oikein hyvää syyslomaa teille! -suvi

  VastaaPoista
 11. Ihan samaa tulin kommentoimaan, että taitaa olla kissavainaja tuo kuvassa oleva otus... Löysin myöskin vastikään bloginne, ja oikein kivalta näyttää teidän kodissanne :) taidan laittaa kirjanmerkkeihin.

  VastaaPoista