perjantai 17. tammikuuta 2014

Ei Kiitos ja Taivaslaulu


Minun oli pakko rynnätä heti kirjastoon, kun luin Millainen Elämä-blogissa Härkösen Ei kiitos kirjasta ja elokuvasta. Olen aikonani lukenut jonkin verran Härköstä, mutta jotenkin se on nyt jäänyt vähemmälle viime aikoina. Kirja oli roisi, hauska, humoristinen ja surullinenkin, se piti pintansa loppuun saakka. Haluan ehdottomasti nähdä elokuvan. Kirja kertoo Helin ja Matin väljähtyneestä avioliitosta, hiljaisesta makuuhuoneesta sekä mitä siitä seuraa.

Kuva lainattu netistä

Toinen kirja onkin raskaampaa ja välillä ahdistavaakin luettavaa. Kirja kertoo lestadiolaispariskunnasta Viljasta ja Aleksista, heidän selviytymistarinansa. Kirja kertoo äidin väsymyksestä, masennuksesta, kasvavasta lapsilaumasta. En itse tykännyt kirjan runollisesta kirjoitustyylistä, minuun se ei uponnut. Mielenkiintoinen aihe, itse kun asun samoilla perukoilla, kuin Rauhala itse, mutta ehkä kirja oli minulle kuitenkin pettymys kaiken sen hehkuttamisen jälkeen.


Tänään on ollut loistava siivousilma, pakkasta on ollut koko päivän -20 tietämillä.

Hyvää viikonloppua!
34 kommenttia:

 1. Pitääkin maanantaina käväistä kirjastossa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne molemmat kantsii lukea, tykkäsin kuitenkin tuosta Härkösestä enemmän :)

   Poista
 2. Eikös se Härkönenkin ole sieltä teiltä päin?
  Mulla on molemmat kirjat lukematta, pitäis hankkia ne joko omaksi tai kirjastosta.
  Tällä hetkellä mulla on kaapin päällä pino Linda Howardin jännitys-hömppää, Regina Raskia ja Vera Valaa. Viimeksi mainittu kiinnostaa, kun seuraan hänen blogiaankin.
  Näin talvella on ihanaa istua sisällä takkatulen loimussa ja lueskella... Valoisaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No onhan se Härkönenkin tosiaan ihan läheltä tästä :) Raskia ja Valaa en olekkaan lukenut, pitääpä panna korvan taa. Nyt kun olen ollut saikussa, on ollut eri paljon aikaa lueskella...

   Poista
 3. Lukemisen arvoiset kirjat varmaankin. Härköstä olen lukenut ennenkin.
  Ja niin hienoja löytöjä olet tehnyt vähän joka paikassa!

  VastaaPoista
 4. Oi mikä ihana maatuska alimmassa kuvassa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tanskuliini! Mieheni sanoi pari päivää sitten, että eikö tuokin jo jouda pois :)

   Poista
 5. Ostin Ei kitos tyttärelleni, mutta nyt tekisikin mieli nähdä tuo filmi, kun siinä on se naisnäyttelijä, joka oli tv-sarjassa Helppo elämä, mikä hänen nimensä nyt onkaan...Vaalea, tiukka, heittääytyjä parhaimmasta päästä...

  Täysin samaa mieltä, että Taivaslauluun ei tuo ylirunsas kaunokieli sovi. Se vetää vakavalta asialta kuin perustan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Näyttelijän nimi on Anu Sinisalo.

   Poista
  2. Minä yritin sanoa miehelleni, että kun huomenna mennään kaupunkiin, että käytäisiin katsomassa tuo Ei Kiitos. Jostain syystä häntä ei innosta tuo leffa niin kuin minua. No, täytyy odottaa dvd:tä...

   Poista
 6. Voi Mari: olen kateudesta vihreä tuosta maatuskasta ja tuolista!!! :)

  Kiva jos sait inspiksen ;) Meillä on nähtävästi sama maku: minulla jäi Taivaslaulu kesken juuri kielen vuoksi. Ajattelin kaivaa sen uudelleen esille, mutta jollainlailla tyyli vie minulta mielenkiinnon. Aihe on todella tärkeä ja kirjan arvoinen, joten annan vielä Taivaslaululle mahiksen...

  Hyvää viikonloppua ja terkut Porvoosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Niin kuin Leena tuossa ylempänä sanoikin, että kirjoitustyyli vie Taivaslaulussa pohjan vakavalta asialta... Mutta Härkönen oli tuttua reipasta kamaa, en pettynyt siihen :)

   Poista
 7. Ihana maatuska ihanalla tuolilla;) Kiitos lukuvihjeistä, jos vaikka joskus osuisi näppiin nämäkin...

  VastaaPoista
 8. Ilosta lauvantaita kammarista ! Härkösen kirjan olen lukenut aiemmin ja elokuvan kävin tässä torstaina kattomassa. Ilopa hyvä, suosittelen. Aikaslailla erilanen tunnelma kuin kirjassa ja loppukin muunneltu, sanosinko aikas hilipeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lovviisa! Voi miten saisin tuon miekkosen houkuteltua katsomaan sitä... :)

   Poista
 9. Kumpaakan en ole lukenut.

  Olen vähän kevyemmän kirjallisuuden ystäviä, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun uutta kirjaa täällä odotellaan kourat kopollaan :)

   Poista
 10. Yritin saada Taivaslaulun Kokkolan kirjastosta, mutta varauksia oli yli kaksisataa, joten varaamatta jäi. Härkösen tyylistä en ole tykännyt, mutta lukenut kyllä ihan mielenkiinnosta. Härkönen on kotoisin samoilta kulmilta kuin minä ja tunsin perheen. Uusin on vielä lukematta, mutta luen kunhan kerkiän.
  Täällä hehkutetaan maatuskaa, mutta minä ihailen noita keittiön mattoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Meidän pienessä pitäjässäkin oli melkoiset jonot tuohon kirjaan, mutta yllättävän äkkiä kuitenkin sain, kun laina-aika ei ollut kuin kaksi viikkoa.

   Poista
 11. Mielenkiintoiset kirjat. Härköstä en ole muistaakseni koskaan lukenut muuta kuin kolumneissaan. reipashenkisestihän hän kirjoittelee. Joitakin kirjoja tulee selailtua vain kevyesti, koska ei jaksa keskittyä liian runolliseen tai yksityiskohtia liiaksi viljelevään tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolle Taivaslaululle kävi juuri niin, aivan liian runollista tekstiä minun makuuni...

   Poista
 12. En ole lukenut kumpaakaan kirjaa, mutta varsinkin tuo Härkösen kirja kiinnostaisi. Täytyykin laittaa luettavien listalle. Täällä pakkanen hieman hellitti. Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täälläkin pakkanen on hellittänyt :) Juu, kannattaa se lukea!

   Poista
 13. Ei kiitos on ollutkin nyt paljon esillä. En ole lukenut kirjaa enkä katsonut elokuvaa, mutta kuvauksesi kirjasta vastasi ennakkokäsitystäni hyvin. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi minä niin odotan, että pääsen näkemään elokuvan :)

   Poista
 14. Mä en ole tykännyt muista Härkösen kirjoista kuin tuosta Ei kiitos ja Häräntappoaseesta ;) Nyt ahmin Eve Hietamiehen kirjoja, ovat niin hauskoja ettei illalla tahdo malttaa sammuttaa valoja.

  VastaaPoista
 15. Olen kans lukenut Härköstä (ja Eve Hietamiestäkin, muuten :) ) ja en kyllä pidä Härkösen ylikärjistävästä tyylistä. Koittaa olla realistinen sitä kuitenkaan olematta. Mutta siis vaan mun mielipide (silti mä luen sitä ).

  Siis mää niin haluan kans maatuskan ja noin ison! Onko se jostain kätköistä vai onko mitään toiveita löytää tuota kokoa kaupoista, onko tietoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kuule tuon maatuskan kaveriltani, joka oli viemässä sitä kirpparille :) Se taisi olla hänen äitinsä perjua...

   Poista
  2. Ok :) Eli harvinaisuus taitaa olla! on kyllä upea, ihana kun poimit talteen :)

   Poista
 16. Mulla on Ei kiitos hyllyssä ja olen sen pari kertaa lukenutkin. Häräntappoaseesta alkaen olen Härkösestä tykännyt. Sikäli tämä on harvinaista, että hyllystäni puuttuu moni muukin hyvä kirja.

  VastaaPoista
 17. Mä tykkään Anna-Leena Härkösen tavasta kirjoittaa ja ainoastaan Sotilaan tarina ja Juhannusvieras on lukematta. Odotan myös tuota elokuvaa!

  VastaaPoista