tiistai 22. heinäkuuta 2014

Joki, meri vai järvi?

Joki

Meri

Järvi

Itse 23 vuotta meren rannalla asuneena voisin vaihtaa meren ihan huoleti järveen. Onhan se merikin näin kuumana kesänä ihana, nyt on ollut tosi lämmintä vettäkin. Mutta suurimman osan vuotta meri on kylmä ja keväällä tulee vielä myöhään kylmiä merituulia, toisaalta taas syksystä se vähän lämmittää. Mutta joki ja järvi enemmän on mun juttuja. Nythän me asutaan ihan melkein myös joen rannassa. Joen rannalla on tullut tänäkin kesänä eräät kerrat isuttua mato-ongella. Oletko itse meri-, joki vai järvi-ihminen?
Sain ystävältäni upean maljaköynnöksen, onko vinkkejä, miten saan sen talven yli menemään?


Kuva vanhimman poikani ottama

Viimeistä lomaviikkoa viedään, ei voi moittia ilmoja. Eka viikolla oli pari päivää kylmempiä ja sateisia, mutta sitten lämpesi -ja kunnolla. Hikeä on saanut otsalta pyyhkiä :) Nyt kerään kimpsut ja kamsut ja lähden meren rannalle aurinkoa ottamaan ja uimaan!12 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia!
  Pidän kaikista; merestä, järvestä ja joesta, mutta jos joku noista on valittava niin valitsen järven eli järvi-ihminen:)
  Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne! Jotenkin järvi on kuitenkin rauhallisempi kuin meri... Ja meri on tosiaan talvella niin kylmä.

   Poista
 2. Minä olen järvi-ihminen... aikoinaan 12 vuotta järvenrannalla asuneena ; )
  Sain talvetettua muutaman vuoden maljaköynnöksen ihan työhuoneen aurinkoisella kaakkois-ikkunalla. Siinä kohti ikkunaa ei ollut patteria, mikä varmastinkin auttoi. Kastelun kanssa pitää olla tarkka, ettei maljaköynnös vaan pääse kuivumaan. Ja lehtiä kannattaa tarkkailla, ettei niihin iske pienen pienet ötökät. Yhtenä vuotena annoin maljaköynnöksen pois... ja kuulemma se ei uudessa paikassa talvehtinutkaan, ehkä liian pimeän paikan takia. Nyt keväällä ostin pari tainta... ja aion taas talvettaa ne : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ohjeista! Pitääpä kokeilla miten onnistun. Olen kyllä tosi huono tuossa kasteluasiassa, pakkaa aina unohtumaan...

   Poista
 3. Nyt pistit pahan. Täällä kotikaupungissa kaikki vesimuodot ovat lähellä. Rrrrrrrrakastan joenvartta, mutta meri on myös niin hurmaava. Asumme järven vieressä, mutta myönnän haaveilevani meren läheisyydestä. Mökillä järvi on pop, mutta taidan olla kuitenkin meri-ihminen. eläkeläiskämpän ostan joenvarrelta keskustasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa on ne hyvät puolensa! Täytyy sanoa, että nyt on ollut meressä tosi lämmintä vettä kun ollaan käyty uimassa. Aivan ihanaa :)

   Poista
 4. Jotenkin vaan se meri ensimmäiseksi mieleen nousee, mutta yhtä hyvin se voisi olla vaikka jokikin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä menee tässä ihan kiven heiton päässä joki, on se mukava käydä kesäiltoina ongella ja liottamassa varpaitaan :)

   Poista
 5. Olen suurimman osaa ikääni asunut lähellä merta, joten taidan olla meri-ihmisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla ollaan käyty joka päivä meressä uimassa, ihan huikean lämmintä vettä on ollut :)

   Poista
 6. Vesi kuin vesi kelpaa mulle.Avantouimarina.
  Sulla on oikea meininki loman viettoon.Mukavaa lomaa sulle sinne=)

  VastaaPoista