sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kesän suunnitelmia pihalle


Kaksi suunnitelmaa kesälle, toinen on tämä kulmapenkki. Tämä kasvaa hyvinkin äkkiä rikkaruohoja täyteen... Tätä täytyy järkevöittää. Yksi vaihtoehto on, että pidän kukat ja laitan kuorikatetta alle tai istutan matalia pensaita ja laitan kuorikatetta juurelle, kukkapenkki tulisi taas pergolan vierelle.


Toinen on tuo pyöreä kukkapenkki lampun ympärillä. Siitä kaivan kukat pois ja istutan pensaita, ehkä hanhikkia. Tuo on sellainen kohta, mihin tulee sammalta ja sen hävittäminen on hankalaa.


Vielä on tammikuu, mutta ilmat on olleet kuin maalis-huhtikuussa. Aivan mahtavat! Pellot alkaa olla jo täällä paljaana, puhuimme, että kohta maajussit pääsee peltotöihin...


Vielä kukkii maljakossa viimeinen amaryllis joululta.

Mukavaa sunnuntaita!
8 kommenttia:

 1. Eikö ole ihanaa suunnitella jo pikkuhiljaa pihajuttujakin: ) Täällä olisi myös pakko laittaa kukkapenkki uusiksi pergolan ympäriltä, viime kesänä en laiskana saanut aikaiseksi. Sammalta kasvaa meidänkin pihalla, mutta meitä se ei ole haitannut ja onkin saanut olla aivan rauhassa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä on itselläkin niin keväinen mieli 😀 Mukava suunnitella! Sammal ei nurmikolla haittaa mutta kukkapenkissä hieman...

   Poista
 2. Nyt onkin loistava aika suunnitella tulevan puutarhakauden juttuja.
  Oletko harkinnut tuohon pyöreään lampunaluspenkkiin isolehtistä kuunliljaa. Se on tosi näyttävä ja helppohoitoinen, jos vain kasvualusta ei ole liian kuiva. Pitää myös rikkaruohot poissa tuuhean lehdistönsä avulla ja lajikkeissakin on valinnanvaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kuunlijat on kauniita! Tuota pitää harkita.

   Poista
 3. Nurmikolla sammal vielä menettelee mutta kukkapenkissä ei. Reilulla kalkitsemisella voi kokeilla väheneekö.

  VastaaPoista
 4. sammaleisessa maassa voi olla liikaa kosteutta, tai sitten maa tiivistyy liikaa ja kaipaisi hieman kuohkeutusta ja hiekkaa sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä epäilen että se olisi liian tiivistä. Pitää keksiä kesällä sille jotain.

   Poista