sunnuntai 4. elokuuta 2013

Hämeenlinna


Kävimme parin yön reissun (to-la) miehen kanssa kahdestaan junalla Hämeenlinnassa. Minä kävin torstaina ja perjantaina töissä tosiaan kesken loman. Mutta kun kahdestaan oltiin, niin sehän kävi ihan lomasta :)


Hämeenlinnan erikoisuus oli, että kirkkopuistossa oli molemmin puolin terassit, jossa myytiin viiniä ja olutta. No, homma toimi ja oli tavallaan hauska. Tämä maallinen elämä kohtasi hengellisen elämän :)


Itse linnaan piti tietenkin käydä tutustumassa.

Alue oli siisti ja hyvin hoidettu. Mielenkiintoinen paikka ja tutustumisen arvoinen. Herätti ajatuksia, millaista se elämä on ollut, kun linna on ollut käytössä. Talvella varmasti kolkkoa ja kylmää!


Vankilamuseossakin pistäydyttiin siinä samalla. Siellä oli kerrottu, minkälaista vankien elämä on ollut ihan aikojen alusta. Ei kuulostanut hyvälle... Tuollakin kannattaa käydä, jos Hämeenlinnassa päin liikkuu.


Siitä tykkäsin, että kaupungilla oli ihania kukkaistutksia ja pieniä kukkapuistoja. Mitenhän ne lannoittaa kukkansa, kun kaikki kukat oli niin isoja ja reheviä?


Tässä vielä näkymä kaupunkiin päin. Ainoa harmistus oli, että ilta-aurinko ei oikein kaupunkiin päässyt. Mutta oikein mukava pieni kaupunki ja mukava pieni loma työn merkeissä :)


Ja loppuun kuva eiliseltä illalta, oli aika sumu meillä...


14 kommenttia:

 1. Vankilasta täällä tehty kulttuuritalo.

  VastaaPoista
 2. Nyt on pakko tunnustaa etten ole koskaan käynyt Hämeenlinnassa, mutta ihan kivalta näyttää :-) Ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuin myös itsellesikin! Kyllä se oli ihan mukava pieni kaupunki. Joudun aina joskus käymään Hämeessä työn puolesta, niin oli aivan kiva tutustua itse kaupunkiinkin ;)

   Poista
 3. Hämeenlinnan ohi ajamme usein kun täältä Kaarinasta Hollolassa äitiäni katsomassa käymme, mutta harvoin tulee pysähdyttyä pitemmäksi aikaa. Ehkä joskus vielä saan Isännän pysähtymään muuallekin kuin pikakahville. Joskus olemme Aulangon seutuja käyneet tutkailemassa ja kaunista oli.
  Tuota hengellisen ja maallisen elämän sekoittamista taitaa olla ilmassa - olihan Porissakin Suomi-Areenassa jo toisen kerran virsi- ja viini-ilta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavan kerran pitäisi mennä autolla, että näkisi seutua vähän laajemmin, esim. tuo Aulanko jäi vielä näkemättä.

   Poista
 4. Kiva postaus Hämeenlinnasta!
  Kerran olen käynyt siellä ja pidin kaupungista.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle mukavaa alkanutta viikkoa! Kaupunki oli tosiaan mukava.

   Poista
 5. Hämeenlinnasta kotosin. :) Hauska lukee jonkun blogissa siitä. En enää asu sielä mut vanhemmat kyllä ja muut sisarukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan mukava lukea, mitkä ovat toisten fiilikset kotikaupungistaan :) Ja varmaan sellainen, joka ei ole sieltä kotoisin, näkee asiat toisin.

   Poista
 6. Rakkaudella me ne kukat lannoitetaan... niin ja sitten niille jutellaan paljon : )

  Tervetuloa uudelleenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi :)Rakkautta ja puhetta on kyllä sitten teidän kaupungin kukat saaneet!

   Poista
 7. Kivoja reissuja kesälomalla teillä ollut.Hämeenlinnassa oon joskus käynyt kattomassa jääkiekkoa.Suomesta löytyy kyllä upeita kesäloma kaupunkeja.Aina ei tarvihe lähteä ulkomaille asti.

  Ja kivan huoneen on teijän teini saanut.Mä kaipailisin isoa vaatehuonetta,johon saisi kaikki samaan tilaan.Vaikka kaksi lasta on jo kotoa muuttanut pois,silti tuntuu,että vaatetilaa saisi olla enemmän.Pitäisi varmaan ruveta jätesäkkien kanssa purkamaan terpeettomat tavarat kiertoon...Mukavaa loman jatkoa sulle=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Suomessa on paljon kivoja paikkoja! Meille tosiaan jäi toinen tuollainen iso vaatehuone. Ja lisää tilaakin olisi tehdä uusia ;)

   Poista