keskiviikko 7. elokuuta 2013

Telttailemassa Pietarsaaressa


Veljen porukka soitteli maanantaina, että ovat palaamassa kesälomareissulta ja pysähtyvät Pietarsaareen yöksi ja houkuttelivat meidät sinne. Mehän kaivettiin teltta ja makuupussit esille, kun katsottiin netistä, että kivan näköinen leirintäpaikka on kyseessä.


Leirintäalue oli Fanta Sea park ja täytyy kyllä sanoa, että nettisivut olivat houkuttelevamman näköiset kuin itse paikka... Meidän lisäksi siellä oli kaksi karavaanariporukkaa. Puitteet olisivat voineet olla kivat, jos niitä olisi hoidettu eli paikka oli päästetty ränsistymään.


Siellä kierteli kivoja puroja mutta niissäkin lillui roskia. Mutta täytyy sanoa, että oli siellä ihan kiva pieni maauimala, jossa tenavat viihtyivät. Ja seurahan siinä oli tärkeintä :)


Vanhin poika huolehti tietenkin muonituksesta ja nykäisi merestä 2,7 kg hauen, joka grillaattin. Oli hyvää pottujen ja salaatin kera...


Ja tiistaina tietenkin käväistiin Aspegrenin puutarhassa ihailemassa, joka on vanhimmista pappilapuutarhoista suomessa.Siellä oli taas paljon erilaisia vihanneksia ja juureksia kasvamassa, paljon sellaista, mitä en ole ennen nähnytkään.
Taaskaan paikka ei tuottanut minulle pettymystä, loistava ilma sekä seura takasi mukavan päivän :)14 kommenttia:

 1. Niin kaunis puutarha, pittää laittaa nimi mieleen...Telttailtu ei ollakkaan aikoihin, siis yhessä . Isäntä kyllä kalareissuillaan. Vieläköhän tälle kesälle kerkiäis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aspegrenin puutarhassa kyllä kannattaa käydä! Telttailu on kyllä ihan kivaa, täytyy olla vain kunnon patja ja näin loppukesästä hyvä makuupussi, mua nimittäin paleli omassani :)

   Poista
 2. Perhetelttailu taitaa olla hyvä ihmissuhdekoulu ;) Varsinkin jos sataa ja hyttyset inisee korvan vieressä). Ehkä telttailukin kokee uuden tulemisen kesällä tv:ssä pyörineen 70-luku kierroksen ansiosta, silloin kai leirintäalueiden kunnostukseenkin satsataan jos kävijöitä olisi enemmän.

  VastaaPoista
 3. Telttailijoita on leirintäalueilla ollut aika paljon. Joo, ei telttailu sateella iske, taitaisi tulla kähinöitä :)

  VastaaPoista
 4. Ihanalta kuulostaa ja näyttää tuo puutarha. Ja telttaileminenkin kuulostaa kivalta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla menisi kauemminkin kierrellessä tuolla puutarhalla, muu porukka on hätäisempää :) Telttailu on ihan kivaa, tosiaan varusteet ratkaisee siinäkin...

   Poista
 5. Aspegrenin puutarhassa en olekaan koskaan käynyt, kuten en yleensäkään siellä suunnalla. Puutarha on hyvin tunnettu, ja kuulemma aina tosi hyvin hoidettu, mitä ei kaikista puutarhakohteesta voi sanoa.
  Välillä vähän harmittaa, kun on tullut valinneeksi työn, missä kesällä ei paljon pidetä lomia ; )
  Sitä on tullut viimeksi telttailtua joskus lapsuudessa... ja siitä onkin jo aikaa ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, sinun alalla ei varmasti kesällä lomia vietetä :) Puutarha on hyvin hoidettu ja kaunis. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos tuolla suunnalla liikkuu.

   Poista
  2. Kesällä on kiva kierrellä ja katsella uusia paikkoja kuten olette tehneetkin. Luonnon helmassa tuo mukavaa vaihtelua ja kuinka ihanaa tulla kotiin nukkumaan omaan sänkyyn ja muistella vaikkapa tuota mahtavaa kalasaalista! Kyllä vaan on aikamoinen kalavonkale ja taatusti tuoretta! Namskis!
   Puutarhat ovat lähellä sydäntäni niissä voisin yöpyä:)

   Poista
  3. Näin on Sirkka! Suomesta löytyy paljon mukavia paikkoja. Puutarhoissa on kiva käydä ja varmasti olisi kiva yöpyäkkin :)

   Poista
 6. Voih.. Koska mekin saisimme nauttia kesästä juurikin noin. Vaikka ei olisi mikään täydellinen leirintäpaikka, niin silti jonnekin meno, yöpyminen ja kaikissa kohteissa kiertely olisi juurikin sitä mukavaa kesäreissua. Eli ei mitään kalliita ulkomaanmatkoja ole haaveissa, vaan kunnon kotimaankiertelyä :)
  Kuvasi eivät auta yhtään matkailukuumeeseen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaihtelu virkistää, vaikka vain tuollainen yhden yön pyrähdys! Kotimaassa on kiva kierrellä näin kesällä :) Kyllä se teillekkin aika koittaa!

   Poista